İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Basın Açıklaması
10.08.2020 günü bazı basın yayın kuruluşlarında 'İstanbul'da Motosikletli Magandanın Drift, Makas ve Tek Teker Terörü' başlığıyla yer alan 'Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürme' konusu ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;
Görüntülerin incelenmesi neticesinde motosiklet plaka bilgileri üzerinden yapılan sorgulama neticesinde bahse konu olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Anıl K. isimli şahıs 10.08.2020 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Konu ile ilgili yakalanan şahsa 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun “Aksine bir işaret bulunmadıkça, sürücülerin trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri” içerikli 46/2-G maddesi gereğince 1.228 TL ve “Herhangi bir zorunluluk olmaksızın karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freni çekilmesi sureti ile veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi” içerikli 67/1D maddesi gereğince 6.141 TL ve “Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural yasak zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak” içerikli 47/1-D maddesi gereğince 132 TL olmak üzere toplamda 7.501TL trafik idari para cezası uygulanmış, aynı kanunun 45. Maddesi gereğince sürücü belgesine geçici olarak el konulmuştur.
Ayrıca Türk Ceza Kanununun “Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır “ içerikli 179/2 maddesine istinaden hakkında adli işlem yapılan şahıs işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlarca serbest bırakılmıştır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.