Manisa'da 'Narko Alan' Uygulaması! Her Yer Didik Didik Arandı
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 27 Haziran 2025 tarihinde saat 21.00-22.30 arasında geniş kapsamlı "Narko-Alan" uygulaması gerçekleştirdi.
Toplamda 91 ekip ve 327 personelin katılımıyla gerçekleşen denetimlerde, 1.676 kişi sorgulanırken, kasten yaralama suçundan aranan 1 kişi yakalandı. 580 araç ve motosiklet kontrol edildi; kurallara uymayan 80 sürücüye toplam 372 bin 909 TL para cezası uygulandı, 12 araç trafikten men edildi.
Uygulamalarda 1,02 gram metamfetamin, 568 içimlik 11 parça emdirilmiş peçete (bonzai), 2 ecstasy hap, 4 sentetik ecza ve 1 adet bıçak ele geçirildi. Toplamda 5 kişiye Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesi (uyuşturucu kullanımı) kapsamında işlem yapıldı. TCK 188 kapsamında ise 1 şüpheli gözaltına alındı.
Denetimler kapsamında ayrıca 84 umuma açık yer, 54 okul çevresi, 53 park ve bahçe ile 24 metruk bina çevresi kontrol edildi. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliği için benzeri uygulamaların süreceğini bildirdi.