Muğla'da Meydana Gelen 5.8 Depreminde 14 Yaşındaki Afranur Günlü Hayatını Kaybetti
Marmaris açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Fethiye'de panik atak geçiren Afranur Günlü yaşamını yitirdi.
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında sabaha karşı meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, çevre illerden de şiddetli şekilde hissedildi. Depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verdi.
Bakan Yerlikaya, ilk belirlemelere göre yerleşim yerlerinde bir yıkımın olmadığını aktarırken, depremde Fethiye ilçesinde panik atak geçiren 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün hayatını kaybettiğini duyurdu. Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Muğla Marmaris’te 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, Valimizin koordinasyonunda AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. İlk belirlemelere göre şehir genelinde yerleşim bulunan binalarda bir yıkım söz konusu değildir. Depremde Fethiye’de panik atak nedeniyle 14 yaşındaki Afranur Günlü isimli kızımız hastaneye kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir."
Deprem sırasında yaşanan panik nedeniyle yüksekten atlama gibi olaylarla toplam 69 vatandaşın yaralandığını belirten Bakan Yerlikaya, 14 kişinin olay yerinde tedavi edildiğini, 8 kişinin ayakta tedavi sonrası taburcu olduğunu, 46 kişinin ise acil serviste tetkik ve tedavisinin devam ettiğini bildirdi.
Yerlikaya, açıklamasında, "Hayatını kaybeden Afranur evladımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerine de yer verdi.
AFAD’dan yapılan açıklamada da ekiplerin sahada taramalarını sürdürdüğü, vatandaşların resmi açıklamalar dışında bilgi kaynaklarına itibar etmemeleri gerektiği vurgulandı. Deprem sonrası psikolojik destek ekiplerinin de devreye alındığı bildirildi.
Uzmanlar, özellikle çocuklar, yaşlılar ve kaygı bozukluğu olan bireylerin bu tür doğal afetlerde psikolojik etkiler yaşayabileceğine dikkat çekerek, afet sonrası destek çalışmalarının önemine vurgu yaptı.