Okullar Çevresinde Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması Yapıldı

14 Ekim 2020 - 11:56

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, çocuklarımızın vakitlerini geçirdikleri okulların çevresinde bulunan yerlerin daha huzurlu ve güvenli hale getirilmesi amacıyla;

Çocuk Şube Müdürlüğümüz koordinesinde Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve karma kadro personelinden oluşan (224) ekip ve (331) personelin katılımlarıyla; İl merkezi ve İlçelerde bulunan okullar ve çevreleri ile yakınlarındaki park, bahçe vb. yerlerde başta narkotik suçlar olmak üzere, umuma açık yerler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonları vb yerlerde, 12 Ekim 2020 Pazartesi günü Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması gerçekleştirilmiştir.

Çocukların korunmasına yönelik yapılan denetlemede okul çevrelerinde bulunan (55) internet salonu, (25) oyun salonu (playstation), (70) kafe/kahvehane, (18) iddaa bayi, (4) içkili işletme, (84) büfe, (157) park/bahçe denetlenmiş, (3) internet salonu hakkında işlem yapılmıştır. Okul çevrelerinde (1502) şahıs incelenmiş olup (3) şahsın arandığı tespit edilerek gerekli işlemler yapılmıştır.
Ayrıca trafik yönünden (86) adet okul servis aracı incelenmiş, incelenen araçlardan (1) servis aracına (288) TL cezai işlem uygulanmış olup; herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.  
İl Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde başta öncelikli okullarımız olmak üzere, tüm okullarımız çevresinde uygulamalarımız hız kesmeden devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.