Uluslararası Polis Akademileri Birliği'nin (INTERPA) 10'uncu Konferansı Gerçekleştirildi

13 Kasım 2021 - 20:45

Polis Akademileri arasında iletişime ve ortaklığa dayalı etkinlik ve verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar yapmak, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımına imkân verecek ortak bir platform oluşturmak amacıyla oluşturulan Uluslararası Polis Akademileri Birliği'nin (INTERPA) 'COVİD-19 Pandemisi'nin Polislik ve Polis Eğitimi Üzerindeki Etkileri' konulu 10'uncu konferansının açılış programı, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın katılımıyla bugün Antalya'da düzenlendi.

Programa ayrıca Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Uluslararası Polis Akademileri Birliği Başkan Yardımcıları Tümgeneral Alexander Vasiliev, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanı Bekir Macit, Tanık Koruma Daire Başkanı Sertaç Solgun, Dış İlişkiler Daire Başkanı Zafer Ersin ve yürütme kurulu üyeleri katıldı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“176 yıllık mazisi, 330 bin mensubu ile ülkemizde huzur ve güvenin teminatı olan Emniyet Teşkilatımız, suç ve suç örgütleriyle kararlı mücadelesini sürdürürken, hiç şüphesiz ki çağın gereklerine uygun değişim ve gelişimi esas almaktadır. Başta terör olmak üzere, uyuşturucu, organize suç örgütleri, asayiş suçları, insan kaçakçılığı gibi güvenliğimizi, geleceğimizi ve huzurumuzu tehdit eden tüm suç odaklarına karşı sürdürdüğümüz mücadelenin daha etkin, daha hızlı, daha kapsayıcı ve daha profesyonel olması için birçok çalışma yürütmekteyiz. Gerek eğitim çalışmaları, gerek farklı iş birlikleri, gerekse teknik ve fiziki imkânlarımızın güçlendirilmesi ile bugün dünden daha güçlüyüz, inanıyorum ki bu hızlı gelişimle yarın bugünden daha güçlü olacağız” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Aktaş, “Hiç şüphesiz ki, bu güçte bilgi ve tecrübe paylaşımlarının, Polis Akademileri arasındaki iletişim ve koordinasyonun, etkinlik ve verimliliğe hizmet eden eğitim çalışmalarının da ayrı bir yeri var. Akademimiz öncülüğünde hepimizi ortak bir platformda buluşturan uluslararası Polis Akademileri Birliği kısa adıyla İNTERPA, bugün 59 ülkeden 76 polis eğitim kurumu arasındaki iş birliklerine zemin hazırlamasıyla önemli bir misyon üstlenmektedir. Bugün de yine bütün dünyayı etkileyen COVİD-19 pandemisinin polislik ve polis eğitimi üzerindeki etkilerine dönük kapsamlı bir programa ev sahipliği yapmaktayız. Hepinizin bildiği gibi yaklaşık 2 yıldır süren bu salgın, hayatımızı büyük oranda etkilerken, alışkanlıklarımızı da değiştirmiştir. Elbette bu değişim tüm meslek gruplarına sirayet etmiş, hayatın tam merkezinde olan polislik mesleği de bundan etkinlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürü Aktaş, “Burada Polis Eğitim Kurumları olarak bilgi ve tecrübelerimizi paylaşacak, istişarelerde bulunurken farklı bakış açıları kazanacak, ülkelerimizin insanlarına daha faydalı olmaya dönük hedefler belirleyecek ve hiç şüphesiz ki el birliği ile küresel güvenliğe katkı sunmaya devam edeceğiz. Böyle bir yapılanmaya öncülük eden Polis Akademimize emek ve gayretleri için teşekkürlerimi sunuyor, siz değerli misafirlerimizi ülkemizde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti de özellikle ifade etmek istiyorum. Bilgilendirme faaliyetleri ve etkin iş birliği ile daha büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyor; genel kurul ve konferansımızın hayırlı sonuçlara vesile olması temennisiyle hepinize saygılarımı sunuyorum.” şeklinde sözlerine son verdi. Program hatıra fotoğrafı çekimin ardından son buldu.

“Covid 19 Pandemisi’nin Polislik ve Polis Eğitimi Üzerindeki Etkileri” konulu konferansın 14 Kasım 2021 tarihinde son bulması planlanıyor.