Penta Teknoloji'ye ödül


Penta Teknoloji’ye ödül

Türkiye’nin en köklü teknoloji dağıtıcılarından Penta Teknoloji, bu yıl 19’uncusu düzenlenen Bilişim 500’de kazandığı 6 ödülle 2017 yılına damgasını vurdu.

Bilişim sektörünün en kapsamlı ödül platformu olan Bilişim 500’de, 2017 verilerine göre donanım ve yazılım kategorilerinde en fazla ödüle sahip olan Penta, “Sunucu”, “Masaüstü Bilgisayar ve OEM”, “Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı”, “Tüketim Malzemeleri”, “Tablet ve Taşınabilir Bilgisayar” ve “Yazılım Dağıtıcılığı” kategorilerinin birincisi oldu.

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve 28 yıllık deneyimiyle sektöründe çok sayıda ilke imza atan Penta Teknoloji, geçtiğimiz hafta 19’uncu kez düzenlenen Bilişim 500’de 6 birincilikle en fazla ödül kazanan şirket oldu. Yenilikçi ve katma değerli hizmetleriyle sektörünün öncü firmalarından olan Penta, Bilgi Teknolojileri şirketleri arasında üçüncü olurken; ‘İlk Bilişim 500 şirketi’ kategorisinde ise dokuzuncu sıradan, sekizinciliğe yükseldi. Penta, donanım ve yazılım kategorilerinde,“Sunucu”, “Masaüstü Bilgisayar ve OEM”, “Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı”, “Tüketim Malzemeleri”, “Tablet ve Taşınabilir Bilgisayar” ve “Yazılım Dağıtıcılığı” birinciliklerini alırken; Penta Teknoloji Genel Müdürü Mürsel Özçelik, “Türkiye’de bilişim sektörünün en değerli ödüllerinden biri olan Bilişim 500 kapsamında 6 ödüle layık görülmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dijitalleşme ve katma değerli hizmet anlayışımızla gelecek dönemde daha iyi işlere imza atabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” değerlendirmesini yaptı.

TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ.

Türkiye’de yapılan Ar-Ge çalışmalarının ticarileşmesi noktasındaki sıkıntıları ortadan kaldırmayı ve sanayide dönüşümü gerçekleştirmeyi amaçlayan Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG); Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki teknopark, Ar-Ge merkezleri, kalkınma ajansları ve üniversite projelerini, “3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi”nde bir araya getirmeye hazırlanıyor. 17-18 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte; Gazi Üniversitesi Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Ar-Ge çalışmalarına dayalı geliştirdiği ürünler oldukça dikkat çekiyor. Özellikle Türkiye’de bir ilk olarak üretilen ve ülkemizde üretimi hedeflenen füzelerin kubbe ihtiyacını karşılayacak kristal büyütme altyapısına sahip safir kristalleri ile Türkiye’de ilk olarak askeri standartlara uygun nitelikte yerli olarak geliştirilen Germanyum tek-kristalleri sergilenecek ürünler arasında yer alıyor.

Sağlık, uzay araştırmaları, savunma sanayi, enerji, iletişim ve çevre konulu birçok buluş ve icada ev sahipliği yapacak olan 3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde, iki gün boyunca 14 oturumda 60 konuşmacı yer alacak. Türkiye'nin yerli yeniliğini temsil eden zirvede, Gazi Üniversitesi Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi; uzay çevresel şartları ve yüksek radyasyona dayanımlı olarak Türkiye’de ilkini geliştirdiği uydular için Güneş Hücrelerini, termal kamera ve kızılötesi optik sistemler için optik pencere ve mercek olarak kullanılan, askeri görüntüleme sistemleri için üretim sistemi kalifikasyonu sağlanmış germanyum tek-kristallerini, yüksek balistik niteliğiyle zırhlı araçların optik penceresi olarak kullanılan, saat camı, ütü tabanı gibi sivil kullanım alanları da bulunan, Türkiye’de bir ilk olarak üretilen ve füzeler için milli-yerli safir kubbe üretiminde geliştirilen safir kristallerini görücüye çıkaracak. Bununla birlikte füze erken uyarı sistemlerinde tehdit algılayıcı olarak kullanılan Güneş-körü UV dedektör, doğal gaz, LPG, karbon monoksit gibi patlayıcı, zehirleyici gazları algılayabilecek yüksek duyarlılıkta ve düşük maliyetli gaz sensör prototipleri, üretim sektöründe kullanılabilir nitelikte enerji verimli (Low-E) cam yüzeyler ile su ve nemle muhatap olabilecek elektronik cihazların kartlarını koruyucu su tutmayan (hidrofobik) yüzeyleri de ziyaretçilere sunacak.