ELAZIĞ DEPREMİ


ELAZIĞ DEPREMİ 
 
Cuma akşamı gerçekleşen Elazığ depremi bir anda bütün gündemlerin önüne geçti. 6.8 büyüklüğündeki depremde son açıklamaya göre 41 insanımız hayatını kaybetti.
Devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının hızla seferber olduğu bu afette ilk 24 saatin iyi değerlendirildiği, 45 vatandaşımızın sağ kurtarılmasından da anlaşılıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ertesi gün Elazığ ve Malatya'da deprem bölgesini ziyaret etti. Hem acıları paylaştı hem de depremden zarar görenler için devletin imkanlarını harekete geçirdi.
Bakanlar da ilk geceden itibaren deprem bölgesine yardımların ulaştırılması ve kurtarma faaliyetlerini koordine etmekte başarılı performans sergilediler.
Son dört günde Elazığ'daki insanımızın acılarını paylaşmakta milletçe bir destan yazdık.
Çok sık siyasi polemiklerin yaşandığı ülkemizde, insani hasletlerin her türlü çekişmeye galip geldiğini gördük.
Yardımlaşma ve kardeşinin derdiyle dertlenme duygularının ne kadar derin ve kapsamlı olduğuna şahit olduk.
Sosyal medyanın şehvetine kapılmış bazı densizlerin paylaşımlarını bir kenara bırakalım. Afet durumunda etnik aidiyetleri sorgulayanlara, güncel siyasi çıkar kotarma peşindekilere yüzümüzü çevirelim.
Biliyorum, günler geçtikçe, enkazlar kaldırıldıkça siyasi polemik yapanların sayısı artacak.
Ancak unutulmamalı ki, Elazığ depreminde milletimizin gösterdiği erdem, kötücül yaklaşımların gölgeleyemeyeceği kadar büyük dersler içeriyordu.
Ülkemizin her ilinden, insanlarımız, yetkililerimiz, hayırseverlerimiz, her türlü yardımda bulundu.
Elazığ, Malatya'da başta olmak üzere bir çok ilimiz depremden etkilenmişti, Halkımız bu konuda da duyarlı ve sabırlı bir şekilde Devletimizle birlikte mücadele verdi. 
Devletimiz Polis'iyle Asker'iyle Sağlık personeli'yle, her kurumundan görevli kardeşlerimizle çalışmalarını yaptı. Hep birlikte Türkiye olarak aynı duyguları yaşadık, depremde 41 vatandaşımız, Hayatını kaybederken, çok sayıda yaralılarımız da oldu. 
Bu vesileyle, Kayıplarımıza Cenab-ı Allah rahmet eylesin, Mekanları Cennet olsun. Yakınlarına da sabr-ı cemil diliyorum. Hastanede bekleyen yaralı kardeşlerimize yüce Allah'ın Şafii ismiyle Şifa diliyorum.
 
                    Mehmet ALTUNOVA
             Gaziantep İstihbarat Müdürü