Heybeli Motosiklet


Yıl 1869. Pierre ve Ernest Michaux adında iki Fransız, motosiklet denilen iki tekerli aracı inşa ederler. İnşadan günümüze dönüşür, kültürün tozuyla başka formlara süzülür. Kültürün coğrafyasıyla süzülen motosikletin yurdum insanındaki yansıması bir hayli yenilikçi olsa gerek. Yol üstünde mekanik bir aracın üstüne yerleştirilmiş olan “heybe”nin tarihini yazmak, onu işlemek ve kadim tarih ile birleştirip günümüzü yaşamaktır aslolan.
 Heybeyi kâh omuzlarımızda gördük kâh eşekte. Tam bu noktada, yurdum insanının yaratıcı fikirleriyle birleşen yeni bir döngüye şahit olduk: “Heybeli Motosiklet”
Yurdum insanı ne heybeden vazgeçebildi ne de motosikletten eksik kalırım, dedi. İnsanımız, fikri sunmak ve yaşamakla mükellef. Heybeli Motosikleti ilk kullanan kimdi? Fikri sunan insanımız, fikri yaşamaya başlamadan evvel belki de deli yaftası ile anıldı. İlklerin delisi meşhur, ilkleri yaşatanlar meçhul. Fikri üretmek ile fikri yaşatmak arasındaki ince çizgide ilerleyen bizler, fikrimizi direkt sunmak şöyle bir dursun, “Heybeli Motosiklet”i yaşamak bizlere kalsın.