Değerli Anne ve Babalar Lütfen Dikkat Edelim



Kıymetli Anne ve Babalar, Evlatlarınıza, terör örgütlerinin insanlık dışı muameleleri ile karşılaşmadan önce sahip çıkın. Bu ülkede huzur ve güven isteyen herkes bilmeli ve anlamalıdır ki, sebebi ve şekli ne olursa olsun, terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı duyarsız kalmak, onların baskı, zulüm ve vahşetine ortak olmak demektir.
 
Gençlik bir ülkenin yarınlarıdır. El ele vererek gençlerimize sahip çıkalım ve onları geleceği aydınlık olan bir dünyaya taşıyalım. Gençlik çağı bir insanın en kritik dönemidir. Problemleriyle ilgilenmediğimiz gençlerin bir gün terör örgütlerinin ağına düşebileceğini unutmayalım. Ülkemizin geleceği ve teminatı olan gençlerimizin, yüreklerinin kin ve nefretle doldurulmasına , robotlaşmış katiller haline getirilerek karanlığa sürüklenmelerine birlikte engel olalım. 

"Gençlere Sahip Çıkmak Ve Onları Geleceği Aydınlık Olan Bir Dünyaya Taşımak Hepimizin En Önemli Görevidir" 
 
Unutmayalım ki !
Gençlerin büyüklerinden beklediği sınırsız bir özgürlük ve başına buyrukluk değildir. Toplumda kendilerine yer edinmek, Kendilerini ispat etmek için bağımsız olmak, Güvenilmek ve adam yerine konmak istiyorlar. Onların sabırsızlığı gençlik çağının belirsizliğinden bir an önce kurtulma çabasından kaynaklanmaktadır.
Biraz hoşgörülü olalım, onlara sevgi ile yaklaşalım, polise danışmaktan korkmayın , polis her zaman size yardımcı olacaktır. Değerli Anne ve Babalar, Psikolojinin verileri gençlerin bazı tutarsız davranışlar gösterebileceğini ifade etmektedir. Bunlar;
- Fiziki özelliklerinde meydana gelen ani değişiklerden dolayı kendilerini değersiz hissedebilir ve güvensizlik duygusu taşıyabilirler.
- Duyguları çabuk iniş çıkış gösterdiğinden çabuk sevinebilir, çabuk üzülebilir, birden sinirlenip olur olmaz şeyleri sorun yapabilirler. Bu nedenle tepkeleri önceden kestirmek zordur.
- Alıngan davranış gösterebilir ve bu nedenle anne-babalarını yerli-yersiz eleştirebilirler,
- Bencilleşebilir, konan yasakları saçma, kendilerine tanınan hakları yetersiz bulabilirler,
- Anne-babadan devlete varana kadar otoriteyi temsil eden herşeye baş kaldırma eğilimi taşıyabilirler,
- Coşkulu ve hayalci olabilir, peşin hükümlü sayılabilecek fikirleri ön yargı ve inatla savunabilirler,
- Yaşanan gerçeklere pek aldırmadan toplum düzeninin birden değişmesini isteyebilirler,
- Kimse tarafından anlaşılmadıklarını zanneden gençler bundan dolayı kendilerini daima haklı görebilirler,
- Çocuk yerine konur, baskıcı ve katı tutuma maruz kalırlarsa anlayışsızlık ve hoşgörüsüzlüğün doğal sonucu olarak yeni arayışlara girebilirler,
- En sonunda da terör örgütlerinin zararlı propagandalarından etkilenip kendilerini kanıtlamanın en kolay ve en tehlikeli yoluna girerek, öfkeli tahammülsüz, şiddet eğilimine yenik düşmüş gençlerle yazgılarını birleştirebilirler. Bu dönemde gençlerin gösterdiği tutarsız davranışlar kendi kimliğini ve benliğini bulma mücadelesinden kaynaklanmaktadır. Evlatlarınızın tutum ve davranışlarına bakarak “Benim çocuğum problemli” düşüncesini kafalarınızdan atınız ve onların isteklerine kulak veriniz. Gençler bir ülkenin yarınlarıdır. Gençlerin sorunlarını dinleyerek, bu sorunları paylaşalım.
Problemleri ile ilgilenmediğimiz gençlerin bir gün terör örgütlerinin ağına düşebileceğini  unutmayalım..