Polis Haberleri Gazetesi ve Mehmet Altunova


2014 yılında www.polishaberleri.org Haber sitemizin temelini atarken, amacım haber sitemizi en ön planda tutup kurumsal bir yapı oluşturmaktı. Amatör ruhunu mesleğine adamış, genç bir delikanlı edası ile koşup, meslek hayatının sonunu yaşarmışçasına tecrübeli duruş sergileyen bir kurumsal yapıydı hedefim.

Önceliğim meslekte iş yapma becerisi yada çok büyük şeyler elde etme peşinde koşmak değildi. Bir duruş sergileyebilmekti. Öyle bir duruş ki, bir taraftan yaşadığın toplumun çıkarlarını gözetirken, diğer taraftan da hizmet bekleyen insanlarla gönül bağı kurup onları kazanabilmekti. Yani etik değerler ışığında, adil ve başın hep dik olarak yürümek ya da gece yastığa başını koyduğunda sabaha huzurla uyanmak.

İşte bu sebepten www.polishaberleri.org öyle bir hizmet anlayışı ile şekillendi ki, işleyişini ihtiyaç duyulan her alanda etkin kıldı ve duruşunu kendisinden önce çevresi korudu. Habercilik alanında Emniyet ve Jandarma haberlerini Türkiye'nin her ilinde yayımlayarak kurumsallığa adım adım ilerledi. Vatandaşa ve Halka ihtiyaç duyulan hizmeti sunup, sürekli görmek istedikleri bir kaynak haline dönüştü. Halkın beklentilerini ve taleplerini gözönünde tutup, hizmetini bu doğrultuda kolaylaştırıp, her plartformda sunmaya başladı. Google gibi geniş bir platformda uluslararası markalarla tescillendikten sonra, sanal alemin sosyal medya organlarında da, ihtiyaç duyulan hizmeti karşıladı.

Başta Twitter olmak üzere, Facebook, İnstagram, Linkedln ve Youtube gibi platformlarda da yerini alıp beklentileri karşıladı. Günümüzde insanımızın aktif bir şekilde kullandığı ve zamanının bir çok kısmını ayırdığı sosyal medya, hayatımızın bir parçası haline dönüşmüştü. Bu öyle bir dönüşümdü ki, Devlet işlerinden iş dünyasına, özel hayattan aile bağlarımıza kadar yerini almıştı. Bu geniş ağın içerisinde Kurumsal hizmetlerini sunan Haber sitemiz kısa süre içerisinde büyük kitlelere erişip, kendisine bir aile çemberi oluşturmuştu. Lakin bu çember 'Daha ırmağa, daha denize' anlayışı ile daha büyük, daha geniş kitlelere ulaşmanın gayretinde hizmetini sunmaya devam etti.

Bu gün Mesleğimi ekibimle birlikte, daha ileriye götürebilmenin mücadelesini verirken, sektörün bana öğrettiği en büyük başarım, tanıdığım kazandığım her arkadaşımla sadece mesleğimizi icra etme mücadelesi vermemekte olup, onlarla aile, kardeş bağları kurup, mesleğimizin dışında da Devletimize ve Milletimizi ihtiyaç duyulan hizmeti sunabilmekti. Çok şükür ki, bugün katletmiş olduğum yolda görüyorumki, bu idealler sadece mesleğimi değil, beni, kişiliğimi ve karakterimide geliştirmekte olup başarılı bir yönetici haline getirdi.

Ben değerlerimi koruyarak yürüdüm, Mesleğime ve çalıştığım alanlara değer katmaya çalıştım, kanunun çizdiklerine saygı duyarken, olması gereken için hep sorumluluk taşıdım. Bu sorumluluk duygusu ilkleri yapmam konusunda da hep hayatıma öncelikler sundu. Bugün www.polishaberleri.org olarak yürüdüğüm yolda Türkiye’de bir ilk olan, tek Kurumsal, Haftalık Ulusal Gazete olan, ‘Polis Haberleri Gazetesi’ ni kurdum. Hizmetini her alanda sunduğu gibi gazete olarakta kurumlarımıza sunan kurumumuz, asla kar amacı gözetmeksizin çalışmalarını sürdürmüştür. Bu çalışmaların verdiği şevk ve heyecan mesleğimizi ve hayatımızı şekillendirmeye devam etmektedir. Bir kişi tarafından kurulan bu kuruluş, şimdi birçok kişi tarafından kurulmuş gibi yolunda büyüyerek ilerliyor. Bu yolda yürürken bizi yalnız bırakmayan ve yolumuzun kesiştiği, tüm çalışanlarımız ile  ve gönül ortaklarımız'a sonsuz şükranlarımı sunar, teşekkür ederim.
 
       Saygılarımla..
   Mehmet ALTUNOVA
Yönetim Kurulu Başkanı