VATAN-I AŞK


Vatan, hayatımızdaki birçok şey gibi tek kelime olarak yer alıyor. Oysa üzerinde düşündüğümüzde ne de çok anlam ifade ediyor. Her manasında apayrı bir detay gizli oysa.
Üstünde gezilen, havası solunan topraktır vatan.
Uğruna nice canlar feda edilen ay yıldızlı bayrağımızın şeklini alırken şehit kanının durduğu topraktır vatan.
 Bizim var olmamızı sağlayan en önemli unsurdur. Gönül rahatlığı ile seccademizi serdiğimiz yerdir vatan.
               Medeniyetin en zirvede olduğuna inanılan yirmi birinci yüzyılda bile savaşların, ölümlerin olduğu bu dünyada huzur, mutluluk ve barış içinde sabah uyandığımız toprak parçasıdır vatan.
             Belki de en güzel tanımıydı şairin de dediği gibi; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğruna ölen varsa vatandır.
...
Erdemdir vatanını sevmek, uğruna ardında gözü yaşlı eş, babasız nice çocuklar bırakıp giden kahramanları unutmamak, unutturmamak.
Erdemdir her sabah gönül rahatlığıyla uyandığımız bu toprakların kolay kazanılmadığını  bilmek, büyük mücadeleler sonucunda vatanımızın en ücra köşesinde bile sabah akşam dalgalanan ve ebediyete kadar dalgalanmaya devam edecek olan ay yıldızlı bayrağı bilmek, sahiplenmek.
Erdemdir vatanın, ezanın, bayrağın,huzurun, mutluluğun kısacası iç içe geçmiş, birbiriyle bütünleşmiş bu ve daha birçok değerlerden birinin eksilmesiyle diğerlerinin de yok olmasına sebep olacağını bilmek.
Erdemdir din, dil, ırk, cinsiyet, mezhep ayrımı yapmadan bu topraklar üstünde bir olmak, birlikiçinde yaşamamız gerektiğini bilmek.
Erdemdir 1919’da Mayısın bağrında şehit olmuş Mehmet onbaşının, 93 Harbinde bu vatan için canla başla mücadele eden Nene Hatun’un, Kurtuluş Savaşı'nda Gazi olmuş Mustafa Kemal Atatürk'ün, Allahu Ekber diyerek Sarıkamış’ta yorganı beyaz örtü olan Kınalı Ali’nin ve zorlu mücadeleler sonucu güzel vatanı bize bırakan her zerresi vatan olan Mehmet'in neferi olduğunu bilmek.
Erdemdir vatan için ağzında Allah kelimesi eksilmeyen daha 18’inde mezara giren yiğitleri, bütünüyle vatan olmuş kahramanları yad etmek.
           El- Fatiha...