Koca Yürekli İzzet


Ortaokul eğitimime devam ederken tek ayağımın engelli oluşundan dolayı 4 Km. yolu gidip gelmek beni çok yoruyordu. Bir de çantamın ağırlığından dolayı sürekli yanımda birilerine ihtiyaç hissediyordum. Sağolsun haklarını daima ödemek zor olan ve benim içinde zorlanarak geçirdiğim bu günleri rahmetli annemin çabasıyla aşıyordum ama onuda yorduğuma çok üzülüyordum. Arada mahalle arkadaşlarım geliyorlardı bazende haklı olarak gelmek istemiyorlardı. Veya geldiklerinde onların yürüme hızlarına ayak uyduramadığımdan çabuk ol diye kızıyorlardı. Bu sefer bende arkadaşlarıma kızıp çantamı alıyor kendi başımın çaresine bakmaya çalışıyordum. Bu çarelerden biri de otostop yapmayı öğrenmem olmuştu. Ama her zaman işe yaramıyordu.
 
İşte o sıralarda mahallemize yeni taşınan ve aynı okula kaydını yaptırıp aynı sınıfa denk düşen İzzetle tanıştım. İzzet çok sakin, efendi ürkek  biriydi adeta elim ayağım olmuştu hiç bir zaman beni kırmamıştır. İzzetin dişleri olmadığından arkadaşlar ona  çürük izzet diyorlardı kendisi bu durumuna çok üzülüp ağlıyordu. Ben de diyenleri tek tek yakalayıp dövüyordum. Dövemediklerimin arkasına izzet eğilip pusu kuruyordu ben de itip onları düşürüyor İzzetle birlikte pata küte dövüyorduk. Bu taktiğimiz birçok kişilere örnek olmuştu. Bir keresinde rakiplerimiz kalabalık gelip bizi çok fena dövmüşlerdi haftalarca yemek yiyememiştim. Her zaman zor günlerimde yanımda ailem olmuştu. Onlara her zaman minnettarım. Daha sonra İzzete bir teklif götürmüştüm. İzzet kardeşim görüyorsun benim ayağımın düzelmesine imkan yok ama senin dişlerin düzelebilir demiştim ancak konuyu hemen kapatmıştı. Biz yine birlikte okula gitmeye devam ediyorduk. Daha sonra İzzetin ve Annesinin kardeşlerininde dişlerinin sorun olduğunu aylar sonu öğrendik.  İzzetin babası Alkolik imiş sinirlendiğinde evde olay çıkartıp herkesi dövüp dişlerini kırıyormuş bunu öğrendiğimde çok şaşırıp üzülmüştüm. 
 
Ailemde ben böyle şiddet içerikli bir durumu hiç yaşamamıştım. İzzete şimdiye kadar bu durumu niye söylemediğini sorduğumda ne diyeyim benim babam daha doğrusu Atamız demişti. İnsan Atasını hiç bir zaman kötülememeli demişti  İzzetin  bir kez daha ne kadar kaliteli bir insan olduğunu anlamıştım. Helal olsun demiştim. Bu duyduklarım sonrasın da şöyle düşünmüştüm. Vatanımızı silah arkadaşlarıyla birlikte kurtaran  Atatürk’ümüze her türlü hakaret edenleri kınıyor, İzzeti alkışlıyorum İzzet kadar değeriniz yok diyorum.
 
 
Saygılarımla,
Adnan SAYGILI