Toplumla İlgili Düşüncelerim


Burası Türkiye Cumhuriyeti. Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti. Böyle bir konuda yazı yazmak kolay değil diye düşünüyorum. Biz şu an nasıl bir ülkeyiz diye sormak istiyorum? Bir ülke nelerden oluşur diye sormak istiyorum?  Benim düşünceme göre; bir ülke 2 temelden oluşur.  Aile ve Toplum. Aile; çok önemlidir.  Aile olmak daha da çok önemlidir.  Aileler; toplumu oluşturur. Yazıma önemli olduğunu düşündüğüm şeylerle devam etmek istiyorum.                                                                                  

Benim inandığım değerler var ve sırasıyla şöyle:

Güven
İnanç
İnanmak
Emek
Denemek
Bilinç
Farkındalık
Düşünmek

İnsanın yaşadığı hayatın amacı olmalıdır; yaşadığı hayatın anlamı ve zevkleri olmalıdır. Batılı ve Müslüman olmayan farklı dini inançları olan insanlara karşı farklı olmamaları gerektiği şeklinde görüp düşünmek yanlış ve eksiktir diye düşünüyorum.  Batılı düşünce tarzının gerekli olduğunun düşünüldüğü yerlerde faydanılmalı; abartılı ve özentili olunmamalıdır.
Bakış açısı; yorumlarımızı etkiler. Ülkenin güzel ve temiz kalpli insanları olduğunu düşünüyorum. Konuşarak anlaşmak önemlidir. Birbirimizi daha iyi anlamamız ve anlayışlı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha da anlayışlı ve düşünceli olmalıyız. Saygı ve Empati insan ilişkilerinin temelidir diye düşünüyorum.  Toplum olarak gelişime ve gelişmeye açık olmalıyız. Tarihimizden daha çok ders almalıyız. Atasözlerimizin anlamlarını unutmuş gibi yaşıyoruz. Atasözlerimizi; Atalarımız söylemiştir.  Atalarımız geçmişten gelen değerlerimizdir. Ekmeklerini taştan çıkarmışlardır. Anadolu; Medeniyetlerin geçtiği çok önemli tarihi ve kıymetini çok bilmemiz gereken bizim toprağımızdır. Daha da bilinçli olmalıyız. Farkındalığımızı daha çok arttırmalıyız. Toplum olarak potansiyelimize ve daha iyi yerlere gelebileceğimize inanıyorum.

İyi okumalar dilerim.

Saygılarımla
Ali Emre KAHYAOĞLU