Saygılı Olmak


Konuştuklarımız önemlidir. Kullandığımız kelimeler önemlidir. Kurduğumuz cümleler önemlidir. İfade tarzımızdan dolayı haklıyken haksız duruma düşebiliriz. Yaşadığım ve tecrübe ettiklerim var. Diyalog; iletişim ve sohbet için çok önemlidir diye düşünüyorum. Karşında konuşan kişinin ne dediğini dikkatli bir şekilde dinleyerek anlamanın mümkün olabileceğini düşünüyorum. Karşımızdakini dinlemek önemlidir. Saygı çok önemlidir. Saygı kesinlikle karşımızdakine göstermemiz gerekendir. Saygılı olmak çok önemlidir ve gereklidir. Saygılı olma derecemiz karakterimizi yansıtır. İnsan ilişkilerini gözlemliyorum ve anlamaya çalışıyorum. Karşında konuşan kişiyi rahatsız etmek yapılmaması gereken en uygunsuz davranıştır. Dürüst ve samimi olmak her zaman faydalıdır. Kibarlık ve nezaket karşımızdakilerin kesinlikle hoşuna gider. 

Yazıma alıntı sözlerle devam etmek istiyorum. Tanrım; bana yapabileceğim şeyleri yapabilmem için cesaret; yapamayacağım şeyleri kabullenmem için sabır; aradaki farkı görebilmem için akıl ver.  Tiyatro; insanı, insana, insanla ve insanca anlatma sanatıdır. Brecht Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir. 

Mustafa Kemal Atatürk.
Yazımı son yazdıklarımla toparlayıp sonlandırırken. Yaşam kalitesine sahip olmak herkesin hakkıdır. Kaliteli zaman geçirmek elimizdedir. Kendimizi daha iyi hissedebilmemiz için; olumlu ve pozitif düşünmek çok önemlidir. Olumlu ve pozitif düşünebilmemiz için daha olumlu ve pozitif bakış açısına ihtiyacımız vardır.                                                            

Saygılarımla,
Ali Emre KAHYAOĞLU