Kadın Olmak Zor İştir


 ‘’Acımız büyük Türkiye’m’’Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde meydana gelen Depremin şiddeti Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve 10 kente bağlı ilçelerin köylerinde yaşanan büyük deprem sonrası acı bilanço tüm ülkemizi büyük yasa boğdu. Yitirdiğimiz onca vatandaşımızı rahmetle saygıyla anarak yazıma başlamak istiyorum.

           ‘’KADIN OLMAK ZOR İŞTİR’’
Kadınlar Günü Hikayesi Nedir? 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihi, 1800'lü yıllara dayanıyor. Kadınların mücadele ateşini, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 40 bin kadın dokuma işçisi, 8 Mart 1857'de yaktı. Bir tekstil fabrikasında başlattıkları grevde çıkan yangında 129 kadın can verdi. Bu feci olayın tarihi 8 Mart 1857'ydi. Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün önemi nedir? Sivil farkındalık, Kadınlar ve kızlar, Anti-cinsiyetçilik, Ayrımcılıkla Mücadele günüdür. Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın diyen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, "Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir" sözleriyle, toplum içinde kadınlara verdiği önemi her fırsatta dile getiriyordu. Gerçekleştirdiği reformlarla Türk kadınlarının haklarını teslim etti, öyle ki birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesini sağladı. Ülkemizde ve Dünyada tüm kadınların hak ettiği değeri görmesi şiddet ve istismardan korunması eğitim haklarının ellerinden alınmaması din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin hak edilen yaşam kalitesinin bir lütuf değil hak olduğunun bilinmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. 
Kazandıklarıma sevinen kaybettiklerime üzülen, manevi desteğiyle her zaman yanımda olan kıymetli Annemin ve 8 Mart’ın bugünlere gelişinde tüm emeği geçenleri saygıyla selamlıyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün Diyalog, Barış ve Özgürlüğe vesile olmasını diliyorum.
Cana can katanlara ve zulmün karşısında diz çökmeyenlere selam olsun!

Saygılarımla,
Elif Satı KALAYCIOĞLU