Bilişim grubu büyüyor


Bilişim grubu büyüyor

  Gelecek nesillere bilişim alanında yüksek teknoloji üreten bir Türkiye bırakılmasına katkı sağlamak amacıyla farklı sektörlerde faaliyet gösteren bilişim yöneticilerinin katılımıyla bir ayda 200’ü aşkın kurucu üyeye ulaşan BİLİŞİM GRUBU, önümüzdeki yıl üye sayısını bine çıkarmayı hedefliyor.

 

  Türk bilişim sektöründeki özel şirketler, STK’lar, kamu ve diğer paydaşlarda görev alan bilişim yöneticilerini bir araya getirerek sektörün ihtiyaçlarına çözüm üretmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla kurulan BİLİŞİM GRUBU, bir ay içinde 200 kurucu üyeye ulaştı.

   İstanbul’da bir otelde kurucu üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan BİLİŞİM GRUBU Kurucusu Şenol Vatansever, şunları söyledi:

“Türkiye’de her alanda üretimin ve üreticinin desteklenmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Savunma sanayiinden iletişim sektörüne, sağlık teknolojilerinden tarım altyapısına, hatta yapay zekâya kadar her alanda Türkiye’nin yeni yatırımlara, yeni yaklaşımlara, yeni girişimlere ihtiyacı var.

  Teşvik politikalarının da yüksek teknolojiye ve yüksek katma değere sahip üretime öncelik tanır noktaya getirilmesi gerekiyor. Bilişim alanında yerli ve milli teknolojilerin üretilmesi şart. Yerli ve milli teknolojilerin önemi, ülkemizin atlattığı terör olayları ve darbe girişimi gibi badireler sonrasında daha fazla dillendirilir oldu.

   Artık Endüstri 4.0, yapay zekâ, siber güvenlik, Nesnelerin İnterneti, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, Blockchain, insansı robotlar, Toplum 5.0 gibi birçok konunun giderek daha fazla konuşulmasından son derece memnunuz. Bu doğrultuda çalışmalarına başlayan BİLİŞİM GRUBU; yenilikçi bilişim fikirleri üretmek, üretilen fikirleri değerlendirmek, bu fikirleri ilgili kişi ve kurumlarla paylaşmak, kamuoyu oluşturmak ve çözüm odaklı hareket etmek misyonu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürecek.”

Yüksek gelirli ülkeler grubuna çıkabilmenin yolunun yüksek teknolojiden geçtiğine dikkat çeken Vatansever, sözlerini şöyle sürdürdü: “İhracatımızın niteliğini yüksek teknoloji yönünde geliştirmeden 2023 yılında yılda 500 milyar dolar hedefine ulaşılması zor görünüyor.

   Bizden sonraki nesillere bilişim alanında yüksek teknoloji üreten bir ülke bırakmak istiyoruz. Danışma Kurulu Kurucu Üyelerimiz 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait ve BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe kuruluş sürecinde aktif rol aldı. Az zamanda hızlı büyüdük; 3 ülkede, 19 şehirde, 200’ün üzerinde üyemiz oldu. Her ay düzenli toplantılar yaparak ‘çalışma grupları’ oluşturacağız. Çıkan kararları danışmanlarımız kanalıyla Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Bakanlar ve kamu kurumu yetkilileriyle paylaşacağız. Sosyal sorumluluk projelerine imza atacak ve Mart 2018'de ses getirecek bir BİLİŞİM GRUBU lansmanı yapacağız.”

Danışma Kurulu Kurucu Üyesi Rifat Sait, konu ile ilgili açıklama yaptı: “IT sektöründe 200’ün üzerinde önemli kurum yöneticisinin bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 yılı ihracat hedefi 500 milyar dolar. Bu hedefin gerçekleştirilmesinde Bilişim Sektörü dinamo görevi görecek. Yerli ve milli siber pehlivanların desteklenmesi gerekiyor. Ülkemize dört bir yandan saldırı var, bu saldırıların bir kısmı da siber saldırılar, bütün bu saldırılara bu vatanın sahip olduğu siber güçle karşı koyacağız.”

Danışma Kurulu Kurucu Üyesi Murat Göçe; “BİLİŞİM GRUBU, sektörün birlikte hareket etme, güç birliği oluşturma, dayanışma ve paylaşma eksikliğini giderecek, aynı zamanda ortaya çıkardığı fikir ve icraatlar ile ülkeye çok büyük menfaatler sağlayacaktır,” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan çekilişlerde çeşitli hediyeler verilirken, BİLİŞİM GRUBU tarafından da sosyal sorumluluk kapsamında Kars’ta bir okula bilgisayar hediye edildi.