Adıyamanlılar Vakfı Gaziantep Şubesi Resmen Kuruldu

Adıyamanlılar Vakfı Gaziantep Şubesinin düzenlediği iftar programında, 2019 yılından beri sürdürülen vakıf faaliyetlerinin, resmî ve kurumsal bir kimliğe dönüşmesinin sevinci ve mutluluğu yaşandı.

Adıyamanlılar Vakfı Gaziantep Şubesi Resmen Kuruldu

Adıyamanlılar Vakfı Gaziantep Şubesinin düzenlediği iftar programında, 2019 yılından beri sürdürülen vakıf faaliyetlerinin, resmî ve kurumsal bir kimliğe dönüşmesinin sevinci ve mutluluğu yaşandı.

Adıyamanlılar Vakfı Gaziantep Şubesi Resmen Kuruldu
Editor: Mehmet Altunova
22 Mart 2024 - 14:13 - Güncelleme: 22 Mart 2024 - 16:05

Yönetim Kurulu Başkanı / Mehmet ALTUNOVA


Üyelerle düzenlenen iftar programında, GAÜN Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı olan Vakıf Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut ÇINAR, yaptığı iftar duasının ardından, bu müjdeli haberi vakıf üyelerine duyurarak merkezi İstanbul'da bulunan Adıyamanlılar Vakfı'nın Türkiye'nin en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu, hemşehrilerine her zaman güvendiğini, inandığını, Gaziantep'te de kısa sürede güçlü bir STK olacaklarını ifade ederek bu sürece destek veren Vakıf üyelerine teşekkür etti. 
Adıyamanlılar Vakfı Gaziantep Şube Başkanı İbrahim Halil KARABABA, büyük bir özveriyle sürdürülen vakıf oluşum süreciyle birlikte vakıf faaliyetlerinin de sürdürüldüğünü, Gaziantep Şubesi'nin resmileştiği tarih olan 19.03.2024 itibariyle bu hizmetlerin çok daha büyük bir ivme kazanacağını belirtti. 

Son dört yıldır bir STK olarak varlık gösterdiklerini, var olduklarını, resmi kuruluş sürecinin tamamlanmasıyla kimliklerine de kavuştuklarını ve daha güçlü bir şekilde varlıklarını elbirliğiyle sürdüreceklerini belirten Karababa; 6 Şubat depreminde maddi ve manevi olarak Adıyamanlı hemşehrilerinin yanlarında olduklarını, imkânlar ölçüsünde ciddi yardımların Adıyaman'a aktarıldığını, bizzat yönetimdeki arkadaşlarımızla sokak sokak, kapı kapı bu yardımların yerine ulaştırıldığını, Gaziantep Üniversitesi'nde eğitim gören 29 Adıyamanlı öğrenciye burs verdiklerini ve daha birçok etkinlikle hemşehrilerimize ve yaşadığımız bu şehrin maddi ve manevi imarı için bu halka hizmet edeceklerini söyledi. 

   KARABABA, konuşmasına şöyle devam etti: 
Vakıflar, devletin ulaşamadığı yerlerde mağdurun yanında yer alan, masuma el uzatan ve imkânı olanla ihtiyacı olan arasında bir köprü kuran sivil toplum örgütleridir. Vakıflar, bir milletin aynı coğrafyada bir arada yaşama arzusunun en somut göstergelerinden biridir. Vakıflar, kader birliği yapmış, tasada, sevinçte ve kıvançta aynı değerleri ve duyguları paylaşan insanların bir araya gelerek oluşturdukları sosyal kurumlardır.
Vakıflar, toplumdaki birlik ve beraberliği sağlayan, milleti canlı ve ayakta tutan ve bu anlayışı savunan şefkatli yüreklerin, susturulamaz vicdanların sesidir. Vakıflar, kapı kapı dolaşarak Allah rızasını toplayan gönüllerin, asırlar öncesinden akıp gelen iyilik hareketini devam ettirdikleri müstesna oluşumlardır.

Bu yüzden yolumuz uzun, yükümüz ağır. El birliğiyle şu ana kadar sürdürdüğümüz hizmetlerde verdiğiniz desteğin daha da artacağına olan inancımla hepinize çok teşekkür ediyor, çıktığımız bu yolda Rabbimden muavaffakiyet diliyorum. diyerek konuşmasını bitirdi.

Bu haber 18937 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum