Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla Ankara’da “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla Ankara’da “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
Editor: Mehmet Altunova
23 Kasım 2020 - 13:51

Emniyet Genel Müdürlüğü


Toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcı Sayın Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sayın Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, İller İdaresi Genel Müdürü Sayın Hüseyin Kırbıyık, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Başkanlar, Daire Başkanları ve 81 İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirleri katıldı.

Aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve yürütülecek çalışmalar hakkında fikir paylaşımı yapılması amacıyla Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “2016'da 304, 2019'da 336, bu yıl 20 Kasım itibariyle 234 kadın hayatını kaybetmiştir. Geçen yılın ilk 10 ayında sayı 308'di, bu yıl 234. Yüzde 24 azalma var ama bizim için 1 bile fazla. 2020’nin ilk 6 ayında cinayete kurban giden kadınların yüzde 90’ı daha öncesinde kolluk birimlerimize başvurusunun olmadığı ortaya çıkmıştır.” diye konuştu.

Elektronik kelepçe uygulamasını İçişleri Bakanlığı bünyesine aldıklarını belirten Bakan Soylu, elektronik kelepçe izleme merkezlerinin kurulacağını belirterek, “Yeni yerleşkede yaklaşık bin kapasiteli, 400’ü Ocak ayında devreye girecek elektronik kelepçe izleme merkezinden bu süreç takip edilecektir.” dedi.

Konuşmasının sonunda erkeklere seslenen Süleyman Soylu, “Kendinize gelin yahu. Fiziksel olarak güçlü olabilirsiniz. Böyle bir ayıp olur mu? Hangi duygunu yüceltiyorsun? Ayıptır. İşin kanuni boyutu ayrıdır ama bizim toplumumuzda çocukluğumuzdan beri analarımızın söylediği söz ‘ayıptır bir daha yapma.’” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, polis sorumluluk bölgesinde il düzeyinde kurulan Aile İçi Ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliklerini ilçe düzeyinde de yaygınlaştırdıklarını vurgulayarak, tüm iş ve işlemlerin, yeni kurulan bin 5 büro amirliğinde görevlendirilen özel eğitimli personel tarafından yapılmasının sağlandığını dile getirdi.

Koruyucu tedbir sayılarında % 46, önleyici tedbir sayılarında ise % 70 artış sağlayarak, daha nitelikli tedbirlerin alınması, uygulanması ve takibinde önemli mesafe kat edildiğine dikkati çeken Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “Şiddet mağdurlarının ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal medya üzerinden yaptığı ihbarlara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi ve alınan tedbirler sayesinde ülke genelinde hayatını kaybeden kadın sayısında; ciddi oranda bir düşüş sağladık.” diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, Kadın Acil Destek Uygulaması’nı (KADES) 24 Mart 2018’den bu yana 620 bin 829 kişinin indirdiğini ve 48 bin 686 kadının ihbarda bulunduğunu belirtti ve “Bu yazılım sayesinde şiddet mağduru kadınlar, 112 ve 155 acil çağrı merkezine ulaşarak ekiplerimizden yardım isteyebiliyorlar. Böyle bir çağrı alındığında bütün ekiplerimizin çok büyük bir hassasiyetle konuyu takip ettiklerini rahatlıkla ifade edebilirim.” dedi.

Aile ve kadına şiddetle mücadelede sayıların her geçen gün artan kadın personelimizle birlik kararlı bir şekilde sürdürüleceğini kaydeden Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş “Toplantının aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelemize olumlu katkılar sunacağına, suçun oluşmadan önlenmesi için yeni tedbir ve yaklaşımların değerlendirilmesine imkan sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürü, “Şiddeti tuş etmek için, bir tuş mesafesindeyiz” dedi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu haber 2401 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum