Ankara'da Dronla Evden Hırsızlık Yapan Şahıslara Operasyon

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DRONLA EVDEN HIRSIZLIK YAPAN ŞAHISLARA OPERASYON

Ankara'da Dronla Evden Hırsızlık Yapan Şahıslara Operasyon

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DRONLA EVDEN HIRSIZLIK YAPAN ŞAHISLARA OPERASYON

Ankara'da Dronla Evden Hırsızlık Yapan Şahıslara Operasyon
Editor: Mehmet Altunova
28 Ağustos 2019 - 20:42 - Güncelleme: 28 Ağustos 2019 - 20:51

Ankara Emniyet Müdürlüğü


2019 yılında Çankaya İlçesinde villa tipi evlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının artması neticesinde Hırsızlık Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel bir ekiple bölgede çalışma başlatılmış, son olarak Ağustos ayında villa tipi iki evden çelik kasa ve kasa içerinde yaklaşık 22.000 dolar, 83.000 Euro, 5.000 TL. para ve 4.000.000 (Dört Milyon) TL. değerinde antika saat, yüzük, küpe, kolye, kol saati, bilezik, tam altın, ata altın vb. olmak üzere çok sayıda ziynet eşyası çalınması olayı ile ilgili olarak, olayın şüphelisi olan maskeli ve kasklı şahsın plakasız motor ile olay yerine geldiği, alarm cihazını devre dışı bırakıp olaydan sonra kamera kayıt cihazını da alarak olayı gerçekleştirdiği tespit edilmiş, şüpheli şahsın kaçış istikametine yönelik 223 güvenlik kamerası izlenerek yaklaşık 32 km takip yapılmış ve şüpheli şahsın saklanmış olduğu köpeklerle korunan lüks villa tespit edilmiştir. Olayı gerçekleştiren şahsın hayalet kod adlı S.Y. olduğu tespit edilmiş, 19.08.2019 günü şüphelinin saklandığı villaya yapılan operasyonda bahçede bulunan köpekler saf dışı bırakılarak ikamete girildiğinde S. Y.- A.T.- E.Y.-K. G. yakalanmış evde yapılan aramada müştekiye ait olduğu tespit edilen 61.945 TL. para, yüzük, küpe, kolye, bileklikten oluşan çok sayıda ziynet eşyası ve hassas tartı, av tüfeği, dron, alarm kutusu, kirko, tornavida, levye, eldiven, maske, kapı açma aparatı, kasa açma maymuncukları, demir kesme makası vb. aletler ele geçirilmiştir.
S.Y.’ nin kız kardeşi G.B. ve eşi F.B.’nin ikamet ettikleri evde yapılan aramada da yine müştekiye ait 68.720 Euro, 6.485 Dolar, 2 adet 200’ lük çek kronu, 1 adet 100’ lük çek kronu, 3 adet 100’ lük Hindistan parası, 10’ u köstekli antika olmak üzere 30 adet saat, çok sayıda zincir, küpe, kolye ve benzeri ziynet eşyası, ikametin bodrumundan ise olayda kullanılan motosiklet ve şüphelinin kaskı ele geçirilmiş, müştekiye ait malzemeler sahibine teslim edilmiştir.
            S. Y.’ nin lüks villaları olay öncesi yaya olarak ve Dron kullanmak suretiyle tespit ettiği,  bölgede günlerce keşif yaptığı, keşiften sonra plakasız motosikletle özellikle kameraların olmadığı bölgeleri seçip hırsızlık yaptığı bölgeye geldiği, alarm sistemini devre dışı bırakıp kamera kayıt cihazını da sökerek yanında getirdiği alet ve maymuncuklarla profesyonelce kapıları açtığı, evlerden özellikle çelik kasa, para ve ziynet eşyası çalarak önceden belirlediği güzergâhtan olay yerinden ayrıldığı, olay öncesi ve sonrasında değişik kıyafetler giyerek hedef şaşırtmaya çalıştığı, çaldığı para ve ziynetlerin bir kısmını da ele geçmemesi için başka adreslerde sakladığı tespit edilmiştir.
            S. Y.’ nin 9’ u evden hırsızlık olmak üzere toplam 11 suç kaydının olduğu-aranmadığı, A.T.’ nin 16’ sı evden hırsızlık olmak üzere 23 suç kaydının olduğu-aranmadığı, G..B.’ nin 1 evden hırsızlık suç kaydının olduğu-aranmadığı, F. B. ve E.Y.’ nin  suç kaydı ve aranmalarının olmadığı, K. G.’ nin 2’ si hırsızlık olmak üzere 6 suç kaydının olduğu-aranmadığı tespit edilmiştir. 22.08.2019 günü adli makamlara sevk edilen şüphelilerden A.T. ve G.B. Serbest bırakılmış, S. Y. TUTUKLANMIŞTIR.
 

Bu haber 595 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum