Ankara Emniyet Müdürlüğünden Giyim Mağazalarından Hırsızlık Yapan Şahıslara Operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğünden Giyim Mağazalarından Hırsızlık Yapan Şahıslar Ve Çalıntı Eşyaları Piyasa Süren Şahıslara Operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğünden Giyim Mağazalarından Hırsızlık Yapan Şahıslara Operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğünden Giyim Mağazalarından Hırsızlık Yapan Şahıslar Ve Çalıntı Eşyaları Piyasa Süren Şahıslara Operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğünden Giyim Mağazalarından Hırsızlık Yapan Şahıslara Operasyon
Editor: Mehmet Altunova
29 Ocak 2020 - 02:32

Ankara Emniyet Müdürlüğü


Son zamanlarda ilimizde faaliyet gösteren AVM.’lerin içerisindeki giyim ve ayakkabı mağazalarından hırsızlık olayları ile ilgili, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlerince yapılan çalışmalar ve güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde, 7 ayrı mağazadan farklı tarihlerde 13 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen U.G.,M.K., Y.K.,İ.G. isimli şahıslar 11.01.2020 günü  aynı mağazalardan tekrar hırsızlık yapmak için geldikleri sırada yakalanmışlar,  şahısların üzerinden giyecek stickerlerini etkisiz hale getirmekte kullanılan 2 adet yan keski ,1 adet pense ve 4 adet giyecek stickeri, kullandıkları araç içerisinden çalmış oldukları 15 adet giysi ve ayakkabı ele geçirilmiş, şahısların malzemeleri sattıkları E.B. Kuoförlük yaptığı işyerinde 20 adet ayakkabı ve giysi ile yakalanmıştır.
Soruşturma derinleştirilerek yapılan kapsamlı çalışmalar neticesinde de şahısların çaldıkları malzemelerin bir kısmınıda Yenimahalle İlçesinde Giyim eşyası alım satımı yapan N.B.’ye sattıkları tespit edilmesi üzerine işyeri sahibi N.B. yakalanmış, şahsın işyerinde yapılan aramada 101 adet çeşitli marka ve renklerde ayakkabı, 23 adet çeşitli marka ve renkler de Pantolon, 4 adet çeşitli marka ve renkler de Takım Elbise, 11 adet çeşitli marka ve renkler de Gömlek, 64 adet çeşitli marka ve renkler de ayakkabı, 21 adet çeşitli marka ve renkler de Mont, 1 adet yatak takımı, 3 parça çatal bıçak takımı olmak üzere 228 adet giyim eşyası ele geçirilmiş, bu eşyalarla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde 151 adet giyim eşyası ve ayakkabının ilimizdeki AVM. ler içerisinde faaliyet gösteren 12 ayrı mağazadan çalındığı tespit edilmiş ve malzemeler müştekilerine teslim edilmiştir. 
Şüphelilerin üç dört kişilik gruplar halinde AVM.lere gelip, ayrı ayrı mağazalara normal müşteri girip kabinde alarmın ötmemesi için stickerleri kesip montları bazen üzerine giyip, bazende kendi montların altına giymek sureti ile parasını ödemeden çıkıp dışarıda bir araya gelip uzaklaştıkları, çaldıkları malzemeleri kuoför görüntüsü adı altında işyeri bulunan E.B. ve ikinci el giyim eşyası alım satım adı altında işyeri bulunan N.B.ye sattıkları onlarında değerinin altında piyasaya sürdükleri tespit edilmiş, yapılan kapsamlı çalışmalar neticesinde 25 ayrı mağazadan hırsızlık olayı aydınlatılarak müştekilerin mağduriyetleri giderilmiştir.
U.G.’nin 4’ü hırsızlık 11 suç kaydının olduğu,1 askeri Ceza kanununa muhalefet suçundan mahkemece arandığı, M.K.’nın 3’ü hırsızlık 9 suç kaydının olduğu-aranmadığı, Y.Y’nin 1’i hırsızlık 6 suç kaydının olduğu-aranmadığı, E.B.’nin 1’i hırsızlık 4 suç kaydının olduğu-aranmadığı, İ.G.’nin 3’ü hırsızlık 20 suç kaydının olduğu-aranmadığı, N.B,nin 4’ü hırsızlık 5 suç kaydının olduğu-aranmadığı tespit edilmiştir.
14.01.2020 günü adli makamlara sevk edilen şüphelillerden U.G.,M.K., Y.K.,İ.G. isimli şahıslar TUTUKLANMIŞLARDIR.
 

Bu haber 758 defa okunmuştur.