Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş Antalya’da “Asayiş Suçları ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı” Açılış Programına Katıldı

24-27 Şubat 2020 tarihleri arasında, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş'ın katılımıyla Antalya’da Asayiş Daire Bakanlığı Koordinesinde “Asayiş Suçları ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı” açılış programı yapıldı.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş Antalya’da “Asayiş Suçları ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı” Açılış Programına Katıldı

24-27 Şubat 2020 tarihleri arasında, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş'ın katılımıyla Antalya’da Asayiş Daire Bakanlığı Koordinesinde “Asayiş Suçları ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı” açılış programı yapıldı.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş Antalya’da “Asayiş Suçları ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı” Açılış Programına Katıldı
Editor: Mehmet Altunova
25 Şubat 2020 - 22:09

Emniyet Genel Müdürlüğü


Toplantı açılış programına; Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Sayın Oğuz Bavbek, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Sayın Erhan Gülveren, Asayiş Daire Başkanı Sayın Levent Tuncer, Antalya İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Murat Ulucan, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sayın Tekin Aktemur, İl Asayiş Şube Müdürleri ve Sorumlu Müdür Yardımcıları katıldı.
Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş konuşmasına “Sayın Valim, saygıdeğer misafirler, kıymetli mesai arkadaşlarım, daha güvenli bir toplum için yol haritasını belirleyeceğimiz, asayiş suçları ile mücadele değerlendirme toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ile selamlıyorum.” sözleriyle başladı.

“Köklü bir maziye sahip teşkilatımız; toplum hayatının barış, huzur ve güven içerisinde sürmesi noktasında önemli çalışmalar yürütmekte ve kamu düzeninin tesisi için yeni stratejiler belirlemektedir. Asayiş, toplumun bütününü, yani 83 milyonu doğrudan ilgilendiren ehemmiyettedir, asla boşluk, taviz ve dikkatsizlik kabul etmez.” diye sözlerine devam eden Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “Bu nedenle herkesin evinde huzur içerisinde uyuması, sokakta güvenle dolaşması, çocuğunu huzurla okula göndermesi, yaşadığı şehrin güvenliğinden emin olması için her bir mesai arkadaşımız, hassasiyet ve azimle görevine dört elle sarılarak, sorumluluğunun gereğini yerine getirme gayretindedir. Güvenli şehirler, sizin disiplinli ve özverili çalışmalarınızla mümkün olacaktır.” ifadelerini vurguladı.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “Vatandaşlarımızla doğru ve sağlıklı bir iletişimin yürütülmesi, taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak incelenmesi ve elbette onlarla iş birliği içerisinde güvenli bir geleceğin inşası için teşkilat olarak gerekli planlamaları yapıyor, koordinasyon içerisinde önemli adımlar atıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “Adaletin tesisi noktasında bizler öncü kuvvetiz. Asayişin sağlanmasında görev yapan yaklaşık 91 bin beş yüz personelimizin yanı sıra, 21 bin 292 çarşı ve mahalle bekçimiz de önleyici devriye hizmetleriyle mal varlığına karşı işlenen suçların azalmasında büyük rol oynamaktadırlar. Güvenliğin tüm mahalle ve sokaklarda tesisi için bekçi alımlarımıza devam ediyor, etkinliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Bütün bu gayret ve çalışmaların sonucu olarak mal varlığına karşı işlenen suçlarda bir önceki yıla göre % 10 oranında düşüş sağlayarak;  Sayın Bakanımızın emir ve direktifleri doğrultusunda aynı azim, aynı vazifeşinas bir anlayışla yeni hedeflere odaklandık. Ayrıca aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasındaki kararlılığımızı eğitim faaliyetleri ile de destekleyerek devam ettirirken, tüm il ve ilçelerimizde kurduğumuz, şikâyetlerin alınıp, iş ve işlemlerin yürütüldüğü ve sadece bu alana yönelik hizmet veren ilçe büro amirliklerimiz vasıtasıyla da, soruna daha bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşmaktayız.” ifadelerine yer verdi.

“Kadın Destek Uygulaması (KADES) ile de kadınlarımızın herhangi bir tehdit anında bir dokunuşla, en hızlı şekilde kolluk birimlerimize ulaşarak yardım almalarını sağlıyoruz. Sosyal projelerle gençlerimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın hayatına dokunuyor, onlarla doğrudan iletişim içerisinde olurken, talep ve ihtiyaçlarını da yerinde dinleyerek, her şart ve durumda yanlarında olmaya devam ediyoruz.” vurgusunu yapan Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş “tıpkı Elazığ’da meydana gelen son depremde olduğu gibi, deprem sonrası yaraların sarılması ve bu zor zamanlarda asayişin yanı sıra maddi ve manevi tüm imkânlarımızı seferber ederek, devletin şefkat elini hissettirme noktasında gayret ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sözlerine son vermeden önce Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş “Hiç şüphesiz ki her bir teşkilat mensubumuzun azim ve kararlılıkla görevini sürdürmesinin yanı sıra; verimliliğin artması, standartların yükseltilmesi, teknik donanımın güçlendirilmesi ve elbette ki milletimizin güven ve desteği ile “asayiş” hizmetlerini çok daha ileri noktalara taşıyacak;   insan haklarına ve hukuka saygılı bir anlayışla görevimizi layıkıyla yerine getirmenin gayretinde olmaya devam edeceğiz.” şeklinde sözlerine devam ederek “değerlendirme toplantımızın hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ederken, son olarak ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur, refah ve namusu için gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor,  hepinizi saygı ile selamlıyorum.” ifadeleriyle sözlerine son verdi.
 
Toplantı programı 27 Şubat 2020 tarihinde sona erecektir.
 

Bu haber 1207 defa okunmuştur.