Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş Başkanlığında Genişletilmiş Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları katılımıyla Başkan, Daire Başkanları, İl Emniyet Müdürleri ve Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürleri’nin ise video konferans yöntemiyle dâhil olması ile bugün saat 16:00’da gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş Başkanlığında Genişletilmiş Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları katılımıyla Başkan, Daire Başkanları, İl Emniyet Müdürleri ve Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürleri’nin ise video konferans yöntemiyle dâhil olması ile bugün saat 16:00’da gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş Başkanlığında Genişletilmiş Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
Editor: Mehmet Altunova
19 Nisan 2020 - 22:14 - Güncelleme: 19 Nisan 2020 - 22:23

Emniyet Genel Müdürlüğü


Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları katılımıyla Başkan, Daire Başkanları, İl Emniyet Müdürleri ve Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürleri’nin ise video konferans yöntemiyle dâhil olması ile bugün saat 16:00’da gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş “Emniyet teşkilatı olarak milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak bunun yanında devletimizin bekasına yönelik her türlü ihanet ve şer odağına karşı mücadele ediyoruz.
Bütün dünya ile birlikte ülke olarak, millet olarak korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında da teşkilatımız bütün milletimizin büyük takdirini ve beğenisini hak eden çok büyük bir mücadeleyi de ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.
Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “Başta sokağa çıkma yasağının uygulanması ile kısmi seyahat uygulamasının hayata geçirilmesi ve şehirlerimizin her türlü giriş ve çıkışında oluşturduğumuz kontrol noktalarıyla buralardan geçen insanlarımızın korona virüs ile mücadele konusunda uyarılması, ikaz edilmesi, yönlendirilmesi ve ateşlerinin ölçülerek hasta olma riski olan vatandaşlarımızın ilgili sağlık birimlerine yönlendirilmesi noktasında çok büyük bir gayreti ve emeği ortaya koymaktayız.
Valilikler ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları bünyesinde çok büyük bir gücü omuzlayarak hem polis memuru arkadaşlarımız hem de teşkilatımızın önemli bir parçası olan bekçilerimizle birlikte evde kalmaları gereken 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlar ile 20 yaş altındakilerin insani ihtiyaçlarının bizatihi evlerine ulaştırılması, maaşlarını ve devletimizin ödediği sosyal yardımlarının kendilerine teslim edilmesi başta olmak üzere bir çok hizmeti ulaştırılmasında yine teşkilat olarak büyük bir emeği ve gayreti ortaya koyuyoruz” dedi.
Kişisel sağlık güvenliğinin önemini vurgulayan Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş “Polis memuru arkadaşlarımız maske takmak başta olmak üzere, koruyucu tedbirleri alma noktasında gerek eldiven takma gerekse gözlük kullanma noktasında büyük bir titizlikle görevlerini yapmaktadırlar.
Bu yönü ile de vatandaşlarımıza büyük bir örnek teşkil etmektedirler. Tüm bunları yaparken
bütün hizmetimizi korona salgını ile mücadelede yetkili kurumların, devlet programlarının bize verdiği bu görevi yerine getirirken çok büyük bir asaletle ve büyük bir nezaketle bu işi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Türk Polis Teşkilatı olarak amirimizle, memurumuzla ve bekçimiz ile büyük bir vakar ve asalet ile bu hizmeti aziz vatandaşlarımıza götürmek gayreti içerisinde olduk.
Bu yönü ile de milletimizin beğenisini, sevgisini ve takdirini kazandık. Yine bu mücadelenin bir parçası olarak, bugünleri bir fırsata dönüştürüp fahiş fiyat uygulayan firmalara, şirketlere ve işletmelere karşı çok etkin bir mücadeleyi arkadaşlarımız ortaya koydular.
Ayrıca maske başta olmak üzere koruyucu malzemeleri kaçak yöntemler ile üretip piyasaya sürmeye çalışan, bunların stoklamasını yapmaya çalışan kişiler ve firmalara yönelik büyük bir mücadeleyi de ortaya koyduk. Ve yine belirttiğim gibi siz değerli müdürlerimiz başta olmak üzere bütün teşkilat mensuplarımıza en derin şükranlarımı göndermek istiyorum.
Bugün malumunuz 30 büyük ilimiz ve Zonguldak ilimizde sokağa çıkma yasağı uygulanmakta. Diğer illerimizde de 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altına sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ediyor.
Bizler ülkemizin tamamında bu tedbirleri cadde cadde, sokak sokak, meydan meydan uyguluyoruz ve aynı şekilde evlerde oturmak durumunda olan bütün vatandaşlarımıza yönelik her türlü ihtiyacını karşılama noktasında da büyük bir gayret ortaya koyuyoruz.” dedi.
Ayrıca Emniyet Genel Müdür Sayın Mehmet Aktaş “Sokağa çıkma yasağının uygulanması noktasında, ilgili genelgede belirtilen illerimiz ve diğer illerimizde de problem oluşmaması, vatandaşlarımızın sağlıkları açısından evde kalmaları, yasağa özveriyle uymaları noktasında, personelimizin göstermiş olduğu özverili ve fedakar çalışmalarından dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.
Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş “Gıda ve insani yardım konusunda vefa sosyal destek grupları ve kolluk kuvvetinin de içerisinde bulunduğu önemli görevde Türk Polis Teşkilatı olarak büyük bir özveri ve gayret içerisinde görevlerimizi ifa etmeye devam etmekteyiz.
Arkadaşlarımızın bu özverili, fedakârca çalışmaları sayesinde teşkilatımız bir kez daha Türk halkının gönlünü kazanarak, takdirini ve teşekkürünü almıştır.” ifadelerine yer verdi.
Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş “Son zamanlarda sürekli ikazların yapılması anonsların defaten yapılması konusunda da sürekliliğin sağlanması pandeminin engellenmesi konusunda büyük bir etkisi olduğu gözlemlendi.
Sosyal mesafe konusunda halkın sürekli bilgilendirilmesi vatandaşın defaten uyarılması ve halkın göstermiş olduğu üstün titizlik konusunda da olumlu etkiler gözlemlendi.
Personelimizin büyük bir nezaket ile isteyerek bu görev ve sorumlulukları çerçevesinde bizzat üstün bir asalet ve titizlikle görevlerini ifa etmeleri halkımızdan büyük takdir topladığını belirtti.
Toplantının devamında video konferans yöntemiyle Ankara, İstanbul, İzmir, Şanlıurfa, Hatay, Diyarbakır ve Gaziantep illerine bağlanıldığı halkın yoğun olduğu meydanlarda sadece polis ekiplerinin olduğu, vatandaşların olmadığı, yasağa riayet edildiği görüldü.
Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, toplantının sonunda ülkemizde her alanda özveriyle görev yapan personele İl Emniyet Müdürleri şahsında teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.


Bu haber 978 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum