Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş Başkanlığında Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımıyla, İl Emniyet Müdürlerinin ise video konferans yöntemiyle dâhil olması ile bugün saat 10.00’da gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş Başkanlığında Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımıyla, İl Emniyet Müdürlerinin ise video konferans yöntemiyle dâhil olması ile bugün saat 10.00’da gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş Başkanlığında Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
Editor: Mehmet Altunova
05 Şubat 2020 - 19:14

Emniyet Genel Müdürlüğü


Toplantıda Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş sözlerine “24 Ocak’ta Elazığ başta olup çevre illerde de depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletip yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde başladı.
Suriye’nin İdlib kentinde TSK unsurlarına karşı gerçekleştirilen yoğun topçu atışı sonucu biri sivil 8 şehidimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı dileyen Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “İdlib şehrinde rejim güçleri tarafından düzenlenen saldırı farklı bir boyuta geçti. Yaklaşık 3 milyon Suriyelinin yaşadığı bu alan Türkiye için risk teşkil etmektedir. Bununla ilgili olarak sınırdaki güvenlik önlemlerimiz artırılıyor.” dedi.
Toplantının devamında Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş “Elazığ depremiyle ilgili olarak Sayın İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Sağlık Bakanı ile depremden yaklaşık 3 saat sonra Elazığ’a intikal ettik. Sayın Bakanımız büyük bir özveri ve enerjiyle deprem krizini sahada yönetiyor. Deprem anında ölüm sayısı ve yıkılan bina sayısı az ancak ağır hasarlı bina sayısı fazla. Yapı stoğunun yaklaşık %25’i ağır hasarlı. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri tam bir uyum içinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. Bütün devlet imkanları seferber edilmekte olup ayrıca milletimizin de büyük desteği oldu. Mevsimin kış olması depremzedeler için de zorluk teşkil etmektedir. Emniyet Teşkilatı olarak biz de takviyelerimizle birlikte sahada olduk. Deprem boyunca sadece bir hırsızlık olayı dışında ciddi asayiş ve hırsızlık olayı olmadı. Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfımız tarafından bir hafta boyunca günlük 50 bin adet kumanya dağıtımı yapıldı. Arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sahadaki görevlerimizi en iyi şekilde yapmanın yanı sıra depremden etkilenen vatandaşlarımıza maddi manevi destek sağladık. Özel Harekat Başkanlığımız ve Güvenlik Dairemiz bünyesinde arama kurtarma timleri oluşturduk. Şu an AFAD organizesinde 2 bin personelimiz eğitim faaliyetlerine devam ediyor. AFAD’ın araç gereç desteği ile 2 bin kişilik arama kurtarma ekibini Genel Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturacağız. Ayrıca 10 bin kişiye sıcak yemek sağlayacak bir aş evi kurulması hakkındaki çalışmamızı Sayın Bakanımızın talimatıyla başlattık.” vurgu yaptı.
Terörle Mücadelenin hız kesmeden devam ettiğine vurgu yapan Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “Kırsalda barınma imkanı bulamayan örgütler YPS dediğimiz şehir yapılanmalarına karşı gerekli önlemlerimizi almaktayız. İkna faaliyetleri hız kesmeden devam etmeli. Evlat nöbetindeki ailelerimiz konusunda gerekli tedbirleri almaya devam edelim. Evlat nöbetindeki ailelerin eylemleri teslim olma eğiliminde ciddi katkılar sağladı. DEAŞ ile ilgili olarak duyarlılığımızı koruyalım. Rehavete kapılmadan tedbirlerimizi devam ettirelim. FETÖ ile ilgili çalışmaları aynı ciddiyetle ağırlık vererek devam ettirelim. Son zamanlarda örgüt üzerine ciddi operasyonlar yapıldı.” belirtti.
Konuşmasının devamında Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “Trafikte tüm arkadaşlarımızın gayretiyle tüm ölümlerde ciddi bir azalış oldu. Bu durum ölüm sayısından 1.250 kişilik bir azalma olduğunu gösteriyor. Trafik bilincini yükseltmeye yönelik gayretlerimize hassasiyetle devam edelim. Yaya öncelik trafik yılı kapsamında belirli yollarda uygulanan yay ve okul geçidi görsellerinin tamamlanması gerekiyor. Belirlenen yaya geçidi sayısı 28.500, önce yaya görseli uygulanan yaya geçidi sayısı 15.600. Belirlenen okul geçidi sayısı 14.800, önce yaya görseli uygulanana okul geçidi sayısı 9.200. Belediyeler ve il özel idareleri aracılığıyla veya kendi imkanlarınız aracılığıyla bunları tamamlamaya çalışalım. Türkiye’de en fazla kazaya karışan araç türünü otobüsler oluşturmaktadır. Bunun sebebi ise şoförlerin uzun süreli araç kullanmalarından kaynaklı yorgunluk belirtileri göstermeleridir. Bu konuda Otogar giriş ve çıkışlarında yolcu otobüsü üzerindeki denetimleri sıklaştıralım. Gerek Asayiş, gerekse Trafik yönünden denetimleri artıralım.” dedi.
Çarşı ve Mahalle Bekçileri ile ilgili yasanın TBMM İçişleri Komisyonu’ndan geçtiğini belirten Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “Bekçilerle ilgili yasa TBMM İçişleri Komisyonu’ndan geçti. Bekçilerin yetkileri, eğitim seviyeleri hakkında birçok yerde provakatif eylemler ve söylemler yapılmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü olarak bu konu hakkında iki defa açıklama yaptık.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, toplantının sonunda ülkemizde her alanda özveriyle görev yapan personele İl Emniyet Müdürleri şahsında teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.
 

Bu haber 592 defa okunmuştur.