Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya Başkanlığında Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımıyla bugün saat 09.30’da gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya Başkanlığında Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımıyla bugün saat 09.30’da gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya Başkanlığında Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
Editor: Mehmet Altunova
10 Temmuz 2019 - 13:44

Emniyet Genel Müdürlüğü


Teftiş Kurulu Bölge Başkanları, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürleri ve İl Emniyet Müdürleri toplantıya video konferans yöntemiyle katılım sağladı. 
Toplantıda, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, asayiş olayları ve trafik kazalarından oluşan iki temel konu üzerinde durulması gerektiğini belirtti. 
 
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya  “Türkiye’de ilk altı ay itibariyle mala ve şahsa yönelik işlenen suçlarda oransal olarak düşüşler yaşandı. Kişilere yönelik işlenen suçlarda %2, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise %10’luk azalma sağlandı. Suçların aydınlatılma oranlarına bakıldığında ise tüm suçlarda ilk altı ayda %1,8, kişilere karşı işlenen suçlarda oranında %2, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise %4,5 oranında artış sağlandı. 2019 Ocak ayında ortalama 226 olan evden hırsızlık sayısı, 2019’un Haziran ayında ortalama 151’e düştü. En dip nokta ise Mayıs ayı ortalaması 131 oldu. Bu başarı da emeği geçen tüm personele sizlerin şahsında teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Kadına şiddet ve kadına karşı işlenen suçlarla ilgili olaylara da değinen Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Kadına şiddet ve kadına karşı işlenen suçlarda 2017 ve 2018 verileri karşılaştırıldığında, 2018’de bir önceki yıla göre %25 oranında azalma oldu.” ifadelerini kullandı.
 
Çarşı ve mahalle bekçilerimizin etkisinden dolayı evden hırsızlık oranlarında düşüş yaşandığından bahseden Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya “Türkiye genelinde şuanda 21.600 bekçi var. Önümüzdeki süreçte 8 bin civarı daha alınacak ve bu sayı 30 bine ulaşacak.” dedi.
 
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Trafik kazaları oranına bakıldığında toplumda olumlu algı yaratacak kampanyalarımızın da etkisiyle ve trafik polislerimizin etkin çalışması sonucu olumlu sonuçlar yaşandı. Gerek 2018 gerek 2019’un ilk altı ayında beklenenden daha iyi bir tablo ile karşılaşıldı. Tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, bu önem arz konunun sürdürülmesi gerektiğini de biliyoruz.” açıklamalarında bulundu. 
 
Yaz sezonu ile birlikte tarım işçilerini taşıyan araçların karıştığı kazalarda ölüm oranlarının yüksek olduğunu belirten Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya “Aynı şekilde mülteci ve göçmen nakillerinde de ölüm oranları yüksek oluyor. Bu anlamda kontrollerin artması gerekir. Göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretinin polis bölgesindeki mülteci nakillerinde 2018-2019 ilk altı ayın yüzdelerine bakıldığında 2018 yılında 1.440 organizatöre işlem yapıldı ve bunlardan 384’ü tutuklandı. 2019 yılında ise 2.004 organizatöre işlem yapıldı ve 548’i tutuklandı.” açıklamalarında bulundu. 
 
15 Temmuz’un, milli mücadelenin simgesi olduğuna vurgu yapan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Havacılık ve Özel Harekât binalarımızın açılışı yapılacak. Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3. sene-i devriyesinde yapılacak olan etkinliklerin tüm illerde değerlendirilmesi önemlidir.” dedi. 
 
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya toplantıda terörle mücadelede alınan önleyici tedbirlere değinerek FETÖ, DAEŞ, PKK ve tüm terör örgütlerine karşı gösterilen mücadelenin titizlikle ve kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizdi. Bu doğrultuda da terör olaylarına mahal vermemek adına alınacak önlemlerden bahsetti. 
 
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ülkemizde her alanda özveriyle görev yapan personele teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.  
 
polisbültenleri

Bu haber 625 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum