Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya’nın katılımlarıyla bugün Özel Harekat Başkanlığında şehit aileleri için iftar yemeği düzenlendi.

İftar yemeği programına, Şehitlerimizin ailelerinin yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Selami Hüner, Adem Çakıcı, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Özel Harekat Başkanı Selami Türker ve bazı Daire Başkanları katıldı.

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya’nın katılımlarıyla bugün Özel Harekat Başkanlığında şehit aileleri için iftar yemeği düzenlendi.

İftar yemeği programına, Şehitlerimizin ailelerinin yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Selami Hüner, Adem Çakıcı, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Özel Harekat Başkanı Selami Türker ve bazı Daire Başkanları katıldı.

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya’nın katılımlarıyla bugün Özel Harekat Başkanlığında şehit aileleri için iftar yemeği düzenlendi.
Editor: Mehmet Altunova
17 Mayıs 2019 - 23:43

Emniyet Genel Müdürlüğü


İftar yemeği programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından başladı.
İftar yemeği programında Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya konuşmasına, “Bu ülke için bizlerin huzur içerisinde yaşaması iftar sofralarını, sahur sofralarını huzurla açabilmemiz, idrak edebilmemiz için en kıymetli varlıklarını feda eden şehitlerimizin siz çok muhterem aileleri adına tertip etmiş olduğumuz mütevazi iftar sofrasına icabetiniz için hem şahsım hem de emniyet teşkilatı adına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” sözleriyle başladı.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Bizim inancımıza göre şehitlik dünyada erişilebilecek, ahirette de erişilebilecek karşılığı verilebilecek en yüksek mertebelerden birisidir. Peygamberlerden sonra bu mertebeye aday olan şehitlerimiz tarihten günümüze kadar ülkemiz için, bayrağımız için, birliğimiz için, dirliğimiz için, kutsal değerlerimiz için gözlerini kırpmadan canlarını seve seve feda etmiş, bugün onların geride varisleri olan bu kutlu davayı, bu kutsal bayrağı taşıyan biz meslektaşları ve bizden sonra gelecek olan kardeşleri, meslektaşları da aynı inançla aynı anlayışla hiçbir zaman tereddüt etmeksizin bu ülke için canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu bu vesileyle ifade etmek istiyorum.” dedi.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya konuşmasını, “Ülkemizde son 35 yıldır PKK terör örgütü ile yoğun bir mücadele içerisinde olan güvenlik güçlerimiz o tarihten günümüze kadar Özel Harekatından değişik birimlerine kadar pek çok meslektaşımızı, polisimizi, askerimizi, jandarmamızı şehit verdik. Ve en son 15 Temmuz hain darbe girişiminde bu mekanda, bu bölgede konuşlu bulunan Özel Harekatımızın ve Havacılık Daire Başkanlığımızın bulunduğu bu yerleşkede 51 kardeşimizin şehit olduğunu ve o şehitlerimizin de şuan itibari ile ruhları ile aramızda bulunduklarına ve bizleri dinlediklerine, izlediklerine şahitlik ettik, şahitlik ediyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye genelinde 251 şehidimiz olurken bunun sadece 63’ü emniyet şehitlerinden meydana geldi. Yani bu süreçte en kahramanca mücadele eden, dik duran, tavrını, duruşunu, kararlığını devletinden, milletinden, istiklalinden yana kullanan kahraman polis teşkilatımız ve onun kahraman evlatları olmuştur ve sizlerde böyle kahramanlara sahip olan anneler, babalar, kardeşler, eşler olarak bence hayatlarınız boyunca edinebileceğiniz en büyük payeye sahip oldunuz.” şeklinde sürdürdü.
Şehitlik mertebesinin önemine vurgu yapan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Bu asil millet ve bu asil milletin evlatları şahadete düğün yeri ve bayram yerine gider gibi tarih boyunca gittiler, koştular. Bu kardeşlerimiz de aynen böyle yaptılar ve ben çokça tanık oldum. Doğuda, güneydoğuda çatışma bölgelerinde arkadaşları şehit olduğunda onların haberini alan Özel Harekat personelimizden pek çoğu yanımda hüngür hüngür ağlayarak yıllarca çatışmaya girdim yaralandım ama ben şehit olamadım diye üzüntü ile gözyaşı döktüğüne şahit oldum. Dolayısıyla hepimiz er geç ölümü tadacağız ama böyle bir ölüm istese de herkese nasip olmuyor. Siz şehitlerimizin acılı yakınları, aileleri, çocukları bu acınızın yanında esasında çok değerli, çok önemli rütbeleri de taşıyorsunuz ve inanıyoruz ki şehitler ailelerine şefaatçi olurlar. İnşallah ümit ediyoruz, diliyoruz ki şehitlerimiz sizlere ve meslektaşları olarak bizlere kıyamet gününde şefaatçi olurlar.” diyerek sözlerine devam etti.
Şehitlerimizin emanetlerinin her daim yanlarında olduklarını belirten Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya “Ben bu güzel Ramazan akşamında bu aile sıcaklığı ortamı gibi olan bu iftar sofrasında şehitlerimizin bize bıraktıkları çok kıymetli, hatta onun ötesinde kutsal emanetleri diyebileceğimiz siz yakınlarıyla bugün görevde olan meslektaşları olarak birlikte olmaktan ve bu mütevazi sofrayı birlikte paylaşmaktan duyduğumuz memnuniyeti özellikle belirtmek istiyorum. Tüm şehitlerimize, bu ülke için canlarını, kanlarını feda eden inancımıza göre cenneti satın alan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, siz ailelerine huzurlu günler, sabırlar hem de bu yolda aynı duyarlığı gösterecek olan evlatlara öncü olmanızı temenni ediyorum. Ülkemizin dört bir yanında görev yapan polisimize, jandarmamıza, askerimize, korucularımıza tüm güvenlik güçlerimize sağlıklı, huzurlu, mutlu ömürler, başarılar diliyorum.” sözleriyle konuşmasına son verdi.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya şehit aileleri ile yakından ilgilendi.
İftar yemeği programı toplu fotoğraf çekimi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.
 



polishaberleri.org

Bu haber 845 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum