Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın 28. Olağan Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya, bugün saat 10.00’da Anıttepe’de düzenlenen Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın 28. Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın 28. Olağan Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya, bugün saat 10.00’da Anıttepe’de düzenlenen Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın 28. Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın 28. Olağan Genel Kurul Toplantısına Katıldı
Editor: Mehmet Altunova
05 Mayıs 2019 - 01:51

Emniyet Genel Müdürlüğü


Düzenlenen toplantıya ayrıca, İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Çataklı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Hasan Kaan Karalı, Emniyet Eski Genel Müdürleri, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Erhan Gülveren, Selami Hüner, Adem Çakıcı, Mehmet Fatih Serdengeçti,  Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Suat Çelik, Özel Harekat Başkanı Selami Türker, Daire Başkanları ve İl Emniyet Müdürleri katıldı.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya konuşmasına, “174 yıllık tarihi şan ve şeref sayfalarıyla dolu, milletine aşk ve sadakatle hizmet eden feragat ve fedakârlık örneği bir kanun ordusu olan Türk Polis Teşkilatımız gücünü milletten almakta ve her zaman seçilmiş meşru otoritenin emrinde “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” ilkesiyle temel hak ve özgürlüklere saygılı hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş yeniliklere ve teknolojik gelişmelere açık, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı içerisinde görevini yerine getirmektedir.” sözleriyle başladı.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “ Ülkemizin dört bir yanında milli birlik ve beraberliğimizin korunması ve sağlanması için özveriyle görev yapan Emniyet Teşkilatımız, kanunların kendisine yüklediği görevleri yerine getirirken genel bütçe imkânlarının yanı sıra ilave kaynak ve desteklere de ihtiyaç duymaktadır. Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, Emniyet Teşkilatımızın ortaya çıkan yeni ve acil ihtiyaçlarının karşılanması, güçlendirilmesi, her yönüyle en ileri seviyeye ulaştırılması ve bunları yaparken de Türk Milletinin maddi ve manevi desteğinin sağlanması amacıyla 1975 yılında 74 hamiyetperver insan tarafından kurulmuştur.” dedi.
Konuşmasının devamında Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın faaliyetlerine değinen Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Vakfımız 2017-2018 yıllarında Merkez ve Taşra Teşkilatına 115 adet binek taşıt, 1Adet Bomba İmha Aracı ve 20 adet motosiklet alımı yapmış; demirbaş, teknik cihaz, tefriş malzeme alımı ve bina tadilatlarına da toplamda 13,5 milyon TL destek sağlamıştır. Ayrıca; yaşanan terör olayları sebebiyle emniyet hizmet binaları ve lojmanlarında meydana gelen hasarların onarılıp yenilenmesinden tutun da modern ve ileri teknoloji ile donatılmış çevre güvenlik tedbirlerinin artırılmasına kadar geniş bir yelpazede ihtiyaç duyulan harcamaların hatırı sayılır bir kısmı da yine vakfımızca karşılanmış olup, hizmet binası inşaat ve onarımları için 2017 ve 2018 yılında toplam 32 milyon TL harcama yapılmıştır. Bütün bunlara ilaveten; 2017-2018 yıllarında, polis evleri ve polis moral eğitim merkezlerine 26 milyon TL, demirbaş ve tefriş malzemeleri alımları için 1,5 milyon TL ve teknik cihaz alımları için ise 2,5 milyon TL tutarında yardım yapmıştır.” açıklamalarında bulundu.
Ayrıca şehit Emniyet mensuplarımızın geride kalan eş ve çocukları ile Emekli Sandığınca hizmet süresi göz önüne alınarak emekli maaşı bağlanamayan personelimizin eş ve çocuklarına da maddi yardımlar yapıldığından bahseden Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Bu kapsamda 2017-2018 yıllarında sadece şehit ailelerine 2 milyon TL yardım yapılmıştır. Şehit ve gazi mensuplarımızın eş ve çocukları ile engelli bireye sahip personelin eş ve çocuklarının moral değerlerini yüksek tutmak ve motivasyonunu artırmak amacıyla düzenlenen sosyal etkinlikler ile zihinsel engelli çocuklarımız için 14 milyon TL yardım yapılmıştır. Ayrıca sosyal yardımda bulunulan çocuk sayısı bin 600’ ü de aşmıştır.” dedi.
Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın, düzenlenen kampanya ve projelere yapmış olduğu desteğe de vurgu yapan, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığınca 2018 yılı içerisinde “Emniyet kemeri ve çocuk koltuğu kullanımının önemi, kırmızı ışık ve karşıdan karşıya geçme kuralları, hız kurallarına uyma ve araç sürerken cep telefonu kullanılmasının önlenmesi” konularında düzenlenen kampanyalar kapsamında 617 Bin TL para desteği sağlanmıştır. 2018 yılı içerisinde, Asayiş Daire Başkanlığına Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında yapılan projeler dahilinde 21 İl Emniyet Müdürlüğüne toplam 3 milyon TL yardım yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya sözlerine “Vakfımızın kurucu üyeleri başta olmak üzere tüm kurucu üyelerine, başkanlarına ve yönetim kurullarına, vakfın bugünlere gelmesinde, gelişip büyümesinde vermiş oldukları, çok değerli ve önemli destek ve katkıları için ayrı ayrı minnet ve şükranlarımı sunuyor, ebediyete intikal edenlere ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” diyerek son verdi.
 

polishaberleri.org

Bu haber 932 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum