Emniyet Müdürü ULUCAN’ın 19 Mayıs Mesajı

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Murat ULUCAN’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Emniyet Müdürü ULUCAN’ın 19 Mayıs Mesajı

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Murat ULUCAN’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Emniyet Müdürü ULUCAN’ın 19 Mayıs Mesajı
Editor: Mehmet Altunova
18 Mayıs 2022 - 13:51

Caner ERDEM / Antalya Bölge Temsilcisi


Tarihini, kültürünü bilen; kendi milli benliğine sahip çıkan ve bu değerleri de gençlerine aktarabilen milletler ilelebet yaşama hakkına sahip olurlar. Bu inançla, 103 yıl önce 19 Mayıs 1919’da “Ya istiklal ya ölüm!” düşüncesiyle Samsun’da bağımsızlık mücadelesini başlatan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Kurtuluş Savaşı’nı fedakâr milletimiz ile birlikte zafere taşımıştır. 19 Mayıs 1919 da yanan bu meşalenin hiç sönmemesi ve ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için de bu günü Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulmasında en çok güvendiği, bağımsızlığın ve egemenliğin yılmaz bekçileri olarak gördüğü  Türk gençliğine armağan etmiştir.

Bu günün ATATÜRK tarafından gençliğe armağan edilmesi büyük anlam taşımaktadır. ATATÜRK geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve “Gençler !...Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile, insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.” diyerek bu güveni açıkça ifade etmiştir. ATATÜRK’ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Bu yüzden 19 Mayısları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları hiçbir zaman unutmadan, ATATÜRK’ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız.

Sevgili Gençler;

Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha müreffeh yarınlara taşımanın gayreti içinde olacağınıza inanıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en büyük eseri olarak gördüğü Cumhuriyeti, sizlere emanet etti. Bu emanetin yüklediği yüksek sorumluluğun her zaman bilincinde olacağınıza inancım tamdır.

Ülkemizin geleceği için özveriyle çalışmaya ve ülkemizi hep daha ileriye taşımaya hazır olmalısınız. Hiç kuşkusuz ki geleceğimizin teminatı olan sizler, içinizde taşıdığınız sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinelerimizsiniz.

Bu anlamlı günün yıldönümünde; vatan ve millet uğruna büyük fedakarlıklar göstererek bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.


                                                                                           Mehmet Murat ULUCAN
                                                                                           Antalya İl Emniyet Müdürü

Bu haber 8163 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum