Evden ve AVM.’lerden Hırsızlık Yapan Gürcistan Uyruklu Şüphelilere Operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğünden Evden ve AVM.’lerden Hırsızlık Yapan Gürcistan Uyruklu Şüphelilere Operasyon

Evden ve AVM.’lerden Hırsızlık Yapan Gürcistan Uyruklu Şüphelilere Operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğünden Evden ve AVM.’lerden Hırsızlık Yapan Gürcistan Uyruklu Şüphelilere Operasyon

Evden ve AVM.’lerden Hırsızlık Yapan Gürcistan Uyruklu Şüphelilere Operasyon
Editor: Mehmet Altunova
26 Ekim 2019 - 19:39

Ankara Emniyet Müdürlüğü


2019 yılı Ağustos-Ekim ayları arasında ilimizde meydana gelen evden hırsızlık ve AVM.’lerde ki mağazalardan elektronik eşya hırsızlıkları ile ilgili, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar ve kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde, belirtilen olaylara gruplar halinde karıştığı tespit edilen Gürcistan uyruklu şahısların kaldıkları üç ayrı adrese 04.10.2019 günü yapılan operasyonda N.T, A.U, R.G, R. U, M.K, N. G, R.K ve I. M olmak üzere Gürcistan uyruklu 8 şüpheli yakalanmış, şahısların kaldıkları evlerde yapılan aramalarda     1 tabanca ve şarjör, 1 laptop, 5 cep telefonu,  1 kol saati, 1 sim kart, 1 tablet, 1 fotoğraf makinesi,  teknolojik mağazalarda kullanılan 1 Alarm kablosu, kılıf içerisinde alarmı etkisiz hale getirmeye yarayan 1 metal tığ ve pense takımı ele geçirilmiştir.
Şüphelilerin ilimizde 4 evden kapı kilitlerini kırmak suretiyle 5000 TL. para, 20.000 TL. değerinde çeşitli telefon,  harddisk, laptop, ayakkabı, 6 ayrı elektronik mağazasından da alarm kablolarını özel aletle sökmek suretiyle 30.000 TL. değerinde çeşitli telefon, kamera, MP3.  çalmak suretiyle 10 ayrı hırsızlık olayına ikişer yada üçerli gruplar halinde karıştıkları, diğer iki şüphelininde hırsızlık suçundan cezaevinde olduğu tespit edilmiştir.
Şüphelilerin sürekli olarak saç sakal kıyafet ve guruptaki kişileri değiştirmek suretiyle hedef saptırmaya, sahte kimlik kullanarak da yakalanmamaya çalıştıkları, şüphelilerden altısının kullanmış oldukları sahte kimlik bilgileri ile 12 hırsızlık, 4 tutuklunun kaçması, 1 mala zarar verme, 1 konut dokunulmazlığını ihlal, 1 cezaevine yasak eşya sokma, 2 gasp olmak üzere 21 ayrı suçtan mahkemelerce ARANDIKLARI tespit edilmiş ve şüphelilerin tamamına 4 evden hırsızlık, 6 açıktan hırsızlık, 1 6136 SKM., 7 sahte kimlik kullanma olmak üzere 18 ayrı suçtan işlem yapılmıştır.
Şüpheliler sık sık cezaevine girmelerine rağmen çıktıklarında Gürcistan’ a gidip farklı kimlik bilgileri ile tekrar ülkemize gelip, günlük yada sürekli ev kiraladıkları ve evde kalanlarda da sürekli değişiklik yaparak yanıltma yöntemi uyguladıkları, sürekli değişkenlik gösteren gruplar halinde aynı yöntemlerle hırsızlık yapmaya devam ettikleri, çaldıkları malzemeleri de rastgele değerinin altında sattıkları, paraları genelde eğlence amaçlı kullandıkları tespit edilmiştir.
07.10.2019 günü Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden I. M, N.G- A. C ismi ile 4 yıl 2 ay kesinleşmiş cezası, R.K nın –T. K ismi ile 4 yıl 2 ay Kesinleşmiş cezası,  A.U’ nın- R. U ismi ile 5 yıl kesinleşmiş cezası, R.G in 4 yıl 2 ay kesinleşmiş cezası çıkmış şüpheli şahıslar tutuklanarak cezaevine teslim edilmişler diğer şüpheliler N.T, M. K ve R. U isimli şahıslar adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.
 

Bu haber 883 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum