Gaziantep Aile Akademisi İş Birliği Protokolü imzalandı

Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurumları ile üniversiteler iş birliğinde kentte Aile Akademisi kurulması amacıyla protokol imzalandı.

Gaziantep Aile Akademisi İş Birliği Protokolü imzalandı

Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurumları ile üniversiteler iş birliğinde kentte Aile Akademisi kurulması amacıyla protokol imzalandı.

Gaziantep Aile Akademisi İş Birliği Protokolü imzalandı
Editor: Mehmet Altunova
22 Aralık 2023 - 16:06

Yönetim Kurulu Başkanı / Mehmet ALTUNOVA


Toplumun temel taşı olan ‘Aile’ kurumunun sağlam temeller üzerinde inşa edilmesi, aile içinde sağlıklı bir iletişimin sürdürülerek iç huzurun temin edilmesi ve aile bütünlüğünün korunması kapsamında ‘Gaziantep Aile Akademisi’ nin etki alanının genişletilmesi amacıyla Gaziantep Aile Akademisi İş birliği Protokolü imzalandı.
Valilik Fuaye Salonunda imzalanan protokole Vali Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Gaziantep İslami Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep Baro Başkanı İskender Kahraman, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe katıldı.

Protokolde konuşan Vali Çeber; “Muhtemelen Türkiye’ ye önderlik edecek çok güzel bir projeye imza atmak için buradayız. Yaptığımız ön çalışmalarla, yapmaya niyetlendiğimiz işleri ve almayı hedeflediğimiz sonuçları düşündüğümüzde gerçekten ülkemize önderlik edeceğimiz bir işin imzalarını Gaziantep’ te atacağız. Önceden denemesi yapılmış bir çalışmayı Aile Akademisi İş Birliği Protokolü’ ne dönüştürerek önemli bir adımı atıyoruz. Devlet büyük bir ailedir. Aile de küçük bir devlettir. Her ikisini de iyi idare edip sağlam temeller üzerine inşa ettiğimizde sağlam bir toplumumuz ve çok güzel bir geleceğimiz olur. Bizi insanlık tarihimizde özel, güçlü ve örnek bir millet ve devlet yapan ana unsur aile yapımızdır. Zaman zaman sorunlar yaşanmakla beraber aile yapısını çok önemseyen bir milletiz. Sosyal medyada, televizyonlarda ve günlük hayatta aile ilişkilerimizde sunulmaya çalışılan ve aslında birçoğunun da aile yapımızı bozmaya ve dejenere etmeye dönük faaliyetler olan olaylarını değerlendirdiğimizde bu işin öneminin farkına varacağız. Biz aileyi çok önemsiyoruz. Bu nedenle Aile Akademimiz var. Devletimize ve ailemize sahip çıkalım. Ailelerimizi yıpratmaya ve aile yapımıza zarar vermeye yönelik her türlü faaliyetin önünde tüm gücümüzle duralım. Ancak böyle olduğumuzda geleceğe umutla ve güvenle bakabilir, güçlü millet, güçlü devlet ve güçlü toplum olabilme özelliklerimizi sürdürebiliriz. Bizimle bu heyecanı paylaşan herkese teşekkür ediyorum.” sözlerini kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasında; “Biz büyük bir milletiz. Bizi biz yapan değerler var. Biz ne ana ne de ataerkil bir toplumuz biz aileerkil bir toplumuz. Aile denilen kurum, üzüntüde sığınacağımız bir liman, sevincimizi paylaşabileceğimiz bir yer. Aile güçlendikçe birey de millet de güçleniyor. Akademide uygulanan bu model Türkiye’de ilk defa burada uygulanıyor. Küçük bir dokunuşun aileye ne kadar iyi geldiğini biliyoruz. Biz aileyi, insanı merkeze alan bir bakış açısıyla çalışıyoruz. Mutlu yuvalar çoğaldıkça güçlü adımlarla millet olarak yola devam edeceğiz.” dedi.

Protokol, konuşmaların ardından atılan imzalar ve çekilen fotoğraflar ile son buldu.
Gaziantep Modeli ile bütün kurumların katkısıyla hizmet verecek olan Gaziantep Aile Akademisi, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gaziantep Barosu, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve GAGEV ile ortak çalışacak.  
 

Bu haber 21634 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum