Hatay (Arsuz, Belen, Kırıkhan, İskenderun, Reyhanlı) Çok Sayıda Suçlu Yakalandı

Hatay Emniyet Müdürlüğü (Arsuz, Belen, Kırıkhan, İskenderun, Reyhanlı) Çok Sayıda Suçlu Yakalandı

Hatay (Arsuz, Belen, Kırıkhan, İskenderun, Reyhanlı) Çok Sayıda Suçlu Yakalandı

Hatay Emniyet Müdürlüğü (Arsuz, Belen, Kırıkhan, İskenderun, Reyhanlı) Çok Sayıda Suçlu Yakalandı

Hatay (Arsuz, Belen, Kırıkhan, İskenderun, Reyhanlı) Çok Sayıda Suçlu Yakalandı
Editor: Mehmet Altunova
20 Haziran 2020 - 01:46

Hatay Emniyet Müdürlüğü


Arsuz ilçemizde:
        İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince 13/06/2020 günü 21.22 sıralarında Arsuz İlçe Merkezi Devlet Demiryolları önünde durdurulan içerisinde Y.B, K.Y, A.P, B.S isimli şahısların bulunduğu aracın arka kısmında bulunan yan bölmede kağıt içerisinde bulunan yaklaşık 10 gr civarında Kubar olarak adlandırılan toz esrar maddesi yakalanarak muhafaza altına alınmıştır.
 
        Belen ilçemizde:
        09/06/2020 günü 10.30 sıralarında idaremiz Fatih Mahallesinde bulunan bir ikamette meydana gelen Hırsızlık Olayı ile ilgili olarak olayın şüphelisi  G. K ve H.G  isimli şahıslar 14/06/2020 günü Belen İlçe Emniyet Amirliği Ekiplerince yakalanmış olup, çıkarıldıkları İskenderun Sulh Ceza Hakimliğince  Şüphelilerden G. K. TUTUKLANMIŞ,  H. G ise çıkarıldığı mahkemece SERBEST bırakılmıştır.
 
        İskenderun ilçemizde:

  1. 07/06/2020 Günü İlçemiz Dumlupınar Mahallesi Prof. Muammer AKSOY Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir iş yerine Silahla ateş edilerek zarar verilmesi olayının şüphelilerinden olan H.İ.Ö VE S.D 15/06/2020 günü yakalanmışlar olayda kullanılan suç aleti ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, şüpheliler ile ilgili tahkikat devam etmektedir.
  2. 14/06/2020 saat:14.00 2 vatandaşın dolandırılması olaylarına karışan bir aracın anons edilmesi üzerine araç durdurulmuş, aracın içerisinde bulunan İ.D ve B.D isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş. Yapılan üst aramalarında İ.D üzerinde 16.700 TL para olduğu, araç içerisinde yapılan aramada kutu içerisinde çeyiz ve mutfak eşyaları olduğu tespit edilmiş, her iki şahıs gerekli işlemleri için gözaltına alınmıştır.
  3. 16/06/2020 günü İskenderun genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmada İ.İ, S.Ö ve M.A.A  isimli şahıslar yakalanmış M.K isimli şahsın ikametinde yapılan aramada 1 adet Ruhsatsız tabanca ve 10 adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir.
        Kırıkhan ilçemizde:
  1. Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 15/06/2020 günü Saat:02.00sıralarında Kırıkhan İlçesi Derviş Paşa Caddesi üzerinde durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenen bir araç Dur İhtarına uymayarak kaçmış, araç kısa kovalamaca sonucunda İskenderun Caddesi üzerinde terk edilmiş şekilde bulunmuş, bir adet ruhsatsız 6.35 mm Çapında tabanca ve daralı ağırlığı yaklaşık 135 gr (Metanfetamin) ele geçirilmiştir. Şüpheli Şahıs ikametinde bulunan çatı katında 1 adet Ruhsatsız pompalı Tüfek bu silaha ait 6 adet dolu kartuşla birlikte yakalanmıştır. Şahsın yapılan kimlik tespitinde 08/05/2020 günü meydana gelen Tehdit-Mala Zarar verme, 12/06/2020 günü meydana gelen Kasten Öldürmeye Teşebbüs olaylarının firari şüphelisi F.D şahıs olduğu tespit edilmiş şahıs göz altına alınmıştır.  
  2. Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda 2014 yılında Suriye Halep Serhan Köyünde DEAŞ mensubu şahısların yemek ve eğlence programı düzenlediği, düzenlenen bu etkinliğe katıldığı yönünde bilgiler elde edilen ve ilçemizde ikamet ettiği tespit edilen İ.E isimli şüpheli Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 10/06/2020 günü saat:06.00 sıralarında gözaltına alınmış, hazırlanan Tahkikat evrakları ile birlikte aynı gün sevk edildiği adli makamlarca SERBEST bırakılmış olup, şüpheli sınırdışı (Deport) edilmek üzere 10/06/2020 günü Hatay Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir.
        Reyhanlı ilçemizde:
       Aranan şahısların yakalanmasında etkinliğin  artırılması ve suratle adalete teslim edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 16/06/2020 tarihinde Aranan şahıslara yönelik yapılan operasyonda;
  1. Hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan toplam 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.G,
  2. Hakkında Dolandırıcılık suçundan toplam 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.A,
        Hakkında iki ayrı borçlunun ödeme şartını ihlali suçundan toplam 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.D isimli şahıslar yakalanmış, gerekli işlemleri ardından ceza evine gönderilmiştir.
 
 
 

Bu haber 1464 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum