İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla Polis Meslek Yüksekokulları 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Polis Meslek Yüksekokulları 2019/2020 eğitim-öğretim yılında eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Emniyet teşkilatına katılmaya hak kazanan toplam 1641 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla Polis Meslek Yüksekokulları 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Polis Meslek Yüksekokulları 2019/2020 eğitim-öğretim yılında eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Emniyet teşkilatına katılmaya hak kazanan toplam 1641 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla Polis Meslek Yüksekokulları 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
Editor: Mehmet Altunova
09 Eylül 2020 - 18:50

Emniyet Genel Müdürlüğü


Mezuniyet törenine İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcıları Sayın Muhterem İnce, Prof. Dr. Sayın Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sayın Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Sayın Ahmet Kendir, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Sayın Murat Bulut, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Sayın Erhan Gülveren, Sayın Ahmet Şengün, Sayın Resul Holoğlu ve Sayın Mustafa Çalışkan, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Sayın Yılmaz Çolak, Başkanlar, Daire Başkanları katıldı.
Mezun olacak öğrencilerin yerlerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende dönem birincisi Vedat Dönmez  mezunlar adına bir konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı.
Konuşmasına başlamadan önce Polis Meslek Yüksekokullarındaki eğitimlerini tamamlayan 1641 öğrencinin mezuniyet töreni vesilesiyle bir arada bulunmaktan duyduğu onuru ve böyle bir törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlamak istediğini belirten İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Biz burada Kırıkkale okulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikteyiz ancak aynı zamanda İstanbul’da Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu, Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu, Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu, Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu ve Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’ndaki arkadaşlarımızda bizi şu anda dinliyorlar. Onlara da sizler gibi selamlarımızı, sevgilerimizi ve başarı dileklerimizi iletiyorum.” ifadelerini kullanarak başladı.
Konuşmasının devamında İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Sözlerime başlamadan evvel sizlere dün akşam böyle bir programı kendisiyle paylaştığımız çok kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hem selamlarını hem sevgilerini hem muhabbetlerini hem de size ailelerinize öğretmenlerinize, öğretim üyelerimize başarı dileklerini iletmemi bana emanet etti. Bende Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını, muhabbetlerini, sevgilerini ve başarı dileklerini sizlere her birinize iletiyorum. ” dedi.
Konuşmasına devam ederken Covid-19 salgınının hayatımıza olan etkisine değinen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Virüs dolayısıyla bu mezuniyet törenini Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan gelen yeni mezun 60 arkadaşımızla temsili olarak gerçekleştirebiliyoruz. İnanıyoruz ki bu günleri de geçeceğiz. Toplumun her kesiminden vatandaşımızın katkısıyla Maske – Sosyal Mesafe ve Hijyen kurallarına tam anlamıyla riayet ederek inşallah bu sıkıntıyı atlatacağımıza mutluluğu ve kederi birbirimizle rahatça paylaştığımız günlerimize kısa zamanda geri döneceğimize inanıyorum.” diye konuştu.
Polisliğin her şeyden önce insanlık ve uygarlık meselesi olduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Bu mesleğin etiği ve ilkleri bir polisin nasıl olması gerektiğini de bizde olduğu gibi tüm dünyada aşağı yukarı aynıdır. polisliğe bakışımız dünyayla aynı olabilir. Ama net bir gerçek var ki bizim ülkemizde polis olmak, jandarma olmak, güvenlik personeli olmak dünyanın diğer ülkelerine göre çok daha ağır bir sorumluluktur. Ciddi bir terör tehdidiyle uzun yıllardır karşı karşıyayız, mücadele ediyoruz. Maddi ve beşeri kaynak ayırıyoruz. Acılar yaşıyoruz. Ama halen ayaktayız. Allah’a hamd olsun ki bugün terörü bitirmek noktasındayız. Emniyet Teşkilatımızdaki bütün arkadaşlarımızı bu yaptıkları operasyonlar için hepinizin huzurunda tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Konuşmasına 175 yıllık şanlı ve köklü tarihe sahip Emniyet Teşkilatımız, “Güçlü, güvenli ve büyük Türkiye idealiyle her geçen gün büyümekte ve güçlenmekte” ifadelerini kullanarak başlayan Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş  “İhanet ve şer odakları başta olmak üzere her türlü suç odağına karşı büyük bir mücadele ortaya koyan Teşkilatımız, nitelikli personeli, yüksek standartlı teknik altyapı ve donanımıyla yeni hedeflere kararlılıkla yürümektedir. Bu doğrultuda her geçen gün artan bir performansla gelişim, değişim, dönüşüm esaslı eğitimlerimizi sürdürüyor ve dünya ölçeğinde de saygınlığımızı giderek artırıyoruz. Bugün aramıza katılan bin 641 meslektaşımız da milletimizin milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri ile bütünleşmiş olarak, ülkemizin huzur ve güvenliği için üstlendiği sorumluluğun bilinciyle, bu kutsal vazifeyi layıkıyla yerine getirmenin gayretinde olacaktır.” vurgusunu yaptı.
“Her bir teşkilat mensubumuz gibi, sizler de milletimizin gönül huzuruyla kafasını yastığa koyup güvenle uyanması için ülkemizin dört bir yanında görev yapacak, 83 milyonun onur ve namusunu kahramanca koruyacaksınız.” ifadelerine yer veren Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş “Aldığınız eğitim ve kazandığınız donanımla insan haklarına saygılı, hukuka bağlı ve vatandaş odaklı bir yaklaşımla, mesai mefhumu olmaksızın her şart ve koşulda birlik ve bütünlüğümüz için görevinizi ifa edeceksiniz. Sizin mayanızda, 16 Türk Devletinden aldığınız birikim, hâkimiyet, saha tecrübesi ile bin yıllık medeniyetimizin sorumluluğu ve yüksek ahlakı var. Sizin arkanızda milletimizin huzur ve mutluluğunu her şeyin üzerinde gören ve bu doğrultuda cesaretle adım atmaktan çekinmeyen sağlam bir irade var. Sizin arkanızda tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi bedeli ne olursa olsun bu ülke için gözünü kırpmadan, her türlü iç ve dış tehdide karşı cesaretini, yüreğini, inancını ortaya koyan vatan evlatları var. Yine sizin arkanızda teşkilatımızın birikimi, gücü ve milletimizin duası var.” dedi.
Konuşmasına devam ederken “Sayın Bakanım, bu vesileyle bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayarak, Teşkilatımıza verdiğiniz çok büyük maddi ve manevi destek, güç, moral ve cesaret için şahsım ve Teşkilatım adına şükranlarımı bir kez daha arz ediyorum.” ifadelerine yer vererek sözlerine devam eden Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş;” Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aziz milletimizin güvenine layık olabilmek için aramıza katılan yeni meslektaşlarımızla birlikte, ülkemizin huzuru ve güvenliğinin temini noktasında, canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Yüreği hizmet aşkıyla dolu, milletimizin canı, malı, namusu ve kutsal değerlerimiz uğrunda canını seve seve feda etmekten çekinmeyecek genç meslektaşlarıma, görevlerinde başarılar dilerken, onları yetiştirip bugünlere getiren saygıdeğer ailelerine de şükranlarımı sunuyorum. Son olarak ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur, refah ve namusu için gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor,  Sayın Bakanımız başta olmak üzere mezuniyet törenimize katılımlarınızdan dolayı siz saygıdeğer misafirlerimize saygılarımı arz ediyorum. ” şeklinde sözlerine son verdi.
Tören, dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyelerinin verilmesi, mezun olan öğrencilerin yemin etmesi hatıra fotoğrafı çekimi ve tören geçişinin ardından sona erdi.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.​
 

Bu haber 1098 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum