İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla “Toplumsal Olaylarda Müzakere Açılış Töreni” Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla bugün Ankara Kızılçahamam’da “Toplumsal Olaylarda Müzakere Açılış Töreni” düzenlendi.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla “Toplumsal Olaylarda Müzakere Açılış Töreni” Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla bugün Ankara Kızılçahamam’da “Toplumsal Olaylarda Müzakere Açılış Töreni” düzenlendi.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla “Toplumsal Olaylarda Müzakere Açılış Töreni” Gerçekleştirildi
Editor: Mehmet Altunova
15 Eylül 2020 - 13:15

Emniyet Genel Müdürlüğü


Toplantı açılış programına İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Sayın Ahmet Kendir, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sayın Arif Çetin, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Sayın Selami Hüner, Sayın Ahmet Şengün, Ankara Emniyet Müdürü Sayın Servet Yılmaz, Güvenlik Daire Başkanı Sayın Cüneyt Ünal, Teştiş Kurulu Başkanı Sayın Fenni Gürsel, Jandarma Asayiş Başkanı Tuğgeneral Sayın Ferdi Korkmaz, JÖAK Komutanı Tuğgeneral Sayın Yusuf Ziyaettin Cavlak, Ankara Polisevi Müdürü Sayın Hikmet Özmen, Başkanlar ve Daire Başkanları katıldı.

Açılış töreni programı İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun teşrifleri akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu konuşmalarına “Değerli arkadaşlar, Jandarmamızın ve Emniyetimizin bu kadar önemli bir konuda ilk kez bir eğitim programında ortak bir düzenleme ile bir araya gelmesi de belki de bizim için ayrıca bir memnuniyet meselesidir. Sahada birlikte omuz omuza mücadele eden aynı acıyı, aynı sevinci, aynı tasayı, aynı üzüntüyü yaşayan arkadaşlarımızın özellikle, birlikte böyle bir tecrübe paylaşımı içerisinde bulunmalarını da ayrıca önemsediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.” sözleriyle başladı.
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu konuşmasının devamında, “Cenab-ı Allah yüce kitabında farklı ayetlerde kâinatı bir ölçü ve denge üzerinde yarattığını ifade ediyor. İnsanlara da bu dengeyi gözetmelerini emir buyurmuştur. Ancak vizyonsuzluk ve yönsüzlük içerisindeki 21.yüzyıla bakınca anlıyoruz ki ne yazık ki insanlık bu emire hakkıyla itaat etmiş değildir. Bitmek bilmeyen bir kazanma hırsı, güçlünün zayıfı ezmekten utanmadığı bir anlayış. Bugün; 79,5 milyon insanın zorla yerinden edildiği, yılda 585 bin kişinin uyuşturucu madde sebebiyle hayatını kaybettiği ve terör örgütleriyle beton pazarlıklarının yapıldığı ilkeler ve değerler ekseninden uzak kaotik bir dünya tablosu amaçlanıyor.  Benjamin Franklin’in başka bir konuşmamda da ifade ettiğim bir sözü var. Diyor ki; ‘Güvenliğimizi sağlayabilmek için özgürlüklerimizden vazgeçersek, sonuçta ne özgürlüğümüzü ne de güvenliğimizi elde edebiliriz.’ çok güzel çokta anlamlı bir söz.” diye konuştu.
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu konuşmasının devamında “Ülkemize yönelik terör tehdidi unsuru, jeopolitik hesaplar olsun, PKK’nın bu ülkeyi etnik kimlik üzerinden bölme gayretleri olsun, geçmişte maruz kaldığımız Çorum-Maraş olayları gibi Alevi, Sunni, Kürt, Türk çatışması oluşturmaya yönelik fitneler olsun, yıl dönümünü idrak ettiğimiz 12 Eylül darbesi ve ona zemin hazırlamak için kullanmış kardeş dalgaları olsun, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve onun öncesinde devlete sızmış bir çetenin attığı nifak tohumları olsun. İşte bunların hepsi bizim güvenlik alanımızı çok boyutlu düşünmeye zorlamaktadır.” dedi.

Toplumsal olaylara müdahalede görevlendirilen tüm personele seslenen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu “Bu eğitimden, sizlerden ve sizlerin gayretinden beklentimiz yüksektir. Çeşitli bahanelerle toplumu sürekli tahrik edilmek istendiği, bunun bir politika haline getirmeye çalışan, buradan kendine ait bir güç ve pozisyon geliştirmeye ve toplumsal huzurumuzda bir gedik açmaya çalışan bir aklın olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte bu noktada sizlerin asli görevi, özgürlükler alanını bu karanlık akla istismar ettirmemek ve kamu düzenini, toplumsal barışımızı muhafaza etmektir. Beklentimiz budur.” ifadelerini kullandı.
Toplumsal olaylara müdahalede güvenlik personeline büyük yükümlülükler düştüğünü dile getiren İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu  “Cep telefonu ile polisin müdahalesini çekiyor, tabi polis olaya hem müdahale edecek, hem engellemeye çalışacak, hem ikna edecek hem de cep telefonuyla bunu kanıtlamaya mı çalışacak? Öyle bir imkan yok. Ama bir kişi çekiyor. Öncesini kesiyor. Sonrasındaki halini de bir polis şiddeti olarak ortaya koyuyor. Biz kanuna ve hukuka aykırı bir iş olduğu zaman gereğini yerine getiriyoruz. Elbette ki kendi mensuplarımızın içerisinde hukukun ilkelerini, vatandaşımıza davranışı eğer belirlediğimiz çerçeve içerisinde yapmayan varsa gereğini hemen yerine getiriyoruz. Bu meslek bir disiplin mesleğidir. Onun için burada arkadaşlarımız her halükarda en yüksek nezaketle davranacaklar.” diye konuştu.
Konuşmasında olaylara müdahalede yaşanmış örneklere vurgu yapan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu “Mesela dünden itibaren bir tartışma yaşanıyor. Bir vatandaşımız bir sinir krizi içerisine giriyor. Bence Polisimiz doğru olanı yapmış. Sabırlı bir şekilde durmuş, beklemiş. Bence doğru olanı yapmış. İşte Polis orada müdahale etseydi, etmesin. Çünkü bir uyuşturucusu değil, terörcü değil, anarşizme yönelik bir hali yok. Anlaşılıyor ki siniri bozulmuş. Aynısı yine bir maske meselesinde dün yaşanmış. ‘Ben sana soracağım, senin ismini alacağım’ diyor. O da ‘alabilirsiniz’ diyor. Cezasını yazıyor geçiyor bitti bu kadar. Bunlar uygun örnekler. Hakaret eder, kişilik haklarını rencide eder, görevliye direnir yapmasını engeller, o zaman elbette ki orada gereğini yapmak, müdahale etmek onun görevidir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına Emniyet Teşkilatımızın kamu düzeninin tesisi ve korunması için, insan haklarına saygılı ve hukuka bağlı bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak başlayan Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş  “Anayasamız ve diğer ulusal mevzuatımız ile birlikte, ilgili evrensel hukuk normlarıyla garanti altına alınan, barışçıl toplanma ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılması için gereken hassasiyeti göstermektedir. Her bireyin hak ve özgürlüklerinin, sağlığının, yaşam alanının korunması, buna ilaveten genel ahlakın korunması ve günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi noktasında tüm tedbirleri almak, bizim en temel sorumluluk alanımızı oluşturmaktadır.” dedi.
Sözlerine devam ederken “İnsanımızın düşünce ve ifade özgürlüğünü, toplantılar, gösteri yürüyüşleri ve benzeri etkinliklerle kullanmalarını sağlama, yine terör örgütleri ve marjinal grupların söz konusu etkinlikleri sabote ederek, amacı dışına çıkarmasına mani olma, güven ve huzur ortamı içinde programların sağlıklı bir şekilde yapılması için, en yüksek duyarlılığı göstermenin gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullanan Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş “Bu noktada Sayın Bakanımızın en üst düzeydeki hassasiyetleri, yönlendirici telkinleri ve rehberliği, teşkilatımızın sahadaki duyarlılığını, bilincini ve nezaketini sürekli canlı tutmaktadır. Toplumsal olaylarda müzakere ve müdahale esasları, toplumsal olay polisliği, öfke kontrolü, kalabalık psikolojisi, grup dinamiği, insan hakları, polis meslek etiği, araç ve teçhizat kullanımı başta olmak üzere, 30 farklı konuda verdiğimiz eğitimler, konuya ne kadar özenli, ciddi,  geniş kapsamlı ve bütüncül yaklaştığımızı da göstermektedir. Belirli periyotlar ile verdiğimiz eğitimlerde saha tecrübesi olan arkadaşlarımızın bilgi aktarımı ve tecrübe paylaşımından faydalanırken, eğitimlerimizi teknik donanım malzemelerinin en doğru şekilde kullanımının yanı sıra uluslararası alanda genel kabul görmüş saha uygulamaları ile de destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına son vermeden önce Emniyet Teşkilatımızın barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili, gerekli tüm tedbirleri en üst seviyede aldığına değinen Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş “Terör örgütlerinin sinsi faaliyetlerine yönelik çabalarını tüm birimleriyle koordine içinde yakından takip ederek, suç ve suçlularla mücadelede yasal yetkilerin tavizsiz kullanılması, suçluların adli makamlara intikalinin süratle sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının korunması için çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin nazarında, en güvenilen kurumlar arasında olan Emniyet Teşkilatımız, en demokratik hak olan fikir ve düşünce hürriyetinin kullanıldığı alanların terörize ve istismar edilmesine; algı operasyonlarıyla personelimizin sağduyu ve serinkanlı yaklaşımına gölge düşürülmesine asla müsaade etmeyecektir. Manipülatif davranarak sosyal medya veya uluslararası arenada kara propaganda yapma gayretinde olanların çabaları, hiç şüphesiz ki arkadaşlarımızın sahadaki üstün gayretleri, müzakere yetenekleri, sakin, nazik ve saygılı tutumlarıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkacaktır. Kardeş kurumumuz Jandarma Genel Komutanlığımızdan da ilgili personelin katılımıyla, bir benzerini de yine yakın bir tarihte düzenleyeceğimiz eğitim programımızın teşkilatlarımıza ve ülkemize hayırlı–uğurlu olması temennisiyle,  Sayın Bakanımız başta olmak üzere tüm saygıdeğer katılımcılara teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” şeklinde sözlerine son verdi.
Toplantı açılış programı hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.​
 

Bu haber 1689 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum