İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Tanık Koruma Birim Amirleri Strateji ve Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Tanık Koruma iş ve işlemlerinin geliştirilmesi amacıyla Tanık Koruma Dairesi Başkanlığımızca Afyonkarahisar’da “Tanık Koruma Birim Amirleri Strateji ve Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Tanık Koruma Birim Amirleri Strateji ve Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Tanık Koruma iş ve işlemlerinin geliştirilmesi amacıyla Tanık Koruma Dairesi Başkanlığımızca Afyonkarahisar’da “Tanık Koruma Birim Amirleri Strateji ve Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.

Editor: Mehmet Altunova
01 Ocak 2021 - 21:22

Emniyet Genel Müdürlüğü


İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla gerçekleşen toplantıya ayrıca; Afyonkarahisar Milletvekilleri Sayın Ali Özkaya ve Sayın İbrahim Yurduseven, Vali Sayın Gökmen Çiçek, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek, Tanık Koruma Dairesi Başkanı Sayın İlker Arslan, İl Emniyet Müdürü Sayın Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sayın Yılmaz Kırgel katıldı.  

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Hem bu yılın muhasebesini hem gelecek yılın heyecanını birlikte yaşadığımız bir toplantıda sizinle beraber olmak benim için de ayrı bir onur”  dedi.

Soylu, “Buraya gelirken hem dün gece talimatlarıyla birlikte olduğumuz, sabahleyin de birkaç meseleyi arz etmek için kendilerini aradığım Sayın Cumhurbaşkanımıza Afyon’da sizlerle olacağımızı ifade ettiğimde, çalışmalarınızdan dolayı, gayretinizden dolayı, samimiyetinizden dolayı tebriklerini, takdirlerini, başarı dileklerini, Cenab-ı Allah’ın sizleri muhafaza etmesi dileklerini benim üzerimden size ilettiler. Emaneti size iletiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamları var ve başarı dilekleri var” ifadelerini kullandı.

Güvenlikte alınan yolu dile getiren İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Güvenlik risklerine karşı Türkiye bugün teröre mücadele tarihinde olmadığı kadar başarılıdır. Sadece yıllık katılım ile 5 bin 558 rakamını görmüş olan PKK’nın, bugün Türkiye’deki eleman mevcudu 320’nin altındadır. Ve başka bir şey söyleyeyim. PKK ilk terör eylemine, buradaki arkadaşlar benden çok daha iyi biliyorlar. 1984’te başladı. 84 yılındaki PKK terör örgütüne katılım, toplam 57 idi. Bu gün öyle bir noktaya geldik ki; bugün PKK terör örgütüne katılım sayısı 52. Geçen sene 130, 2014 yılında ise 5 bin 558. Geldiğimiz noktada her birinizin büyük katkıları oldu” diye konuştu.

Tanık Koruma konusuna dikkati çeken İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Tanığı Korumak da haliyle devletin sorumluluğu altına giriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Daire Başkanlığımız tam da bu aşamada, 81 il ve 3 ilçede teşkilatlanması ile ciddi ve bir o kadar da hassas bir görevi uzun yıllardır başarı ile yürütmektedir. 2016 yılında, 537 personele sahip olan bu birimimiz bugün 654 personel ile hizmet vermektedir. Özellikle 2014 sonrasında FETÖ ile mücadelenin artması sonucunda tanıklık yapan kişi sayısı önemli ölçüde artmış olduğu için Tanık Koruma programı çok daha kilit bir konuma gelmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu “İşte bu yapının çözülmesi konusunda özellikle mahrem yapı olarak adlandırılan kripto örgüt elamanlarının tespiti ve yakalanıp örgüt hakkındaki gizli bilgi ve belgelere ulaşılması açısından gizli tanıkların ne derece önemli olduğu herhalde izaha muhtaç değildir. Tanık Koruma Kanununda belirtilen tanık veya yakınlarının hayatı, mal varlığı ağır ve ciddi bir tehlike içerisinde bulunması ve korunmalarının zorunlu olması sebebiyle şahıslar Tanık Koruma Programına alınabilmektedir. Koruma Kurulu, İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir Bakan Yardımcımız Başkanlığında faaliyetlerini sürdürmektedir. Hakikaten çok yetkin bir Tanık Koruma Kurulu olduğunu da ifade etmek isterim” dedi.

Tanık koruma faaliyetinin adli birimlerle olan koordinasyonunun temin edilmesinin önemine işaret eden İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, "Bu konuda da gerek Adalet Bakanlığımız gerekse İçişleri Bakanlığı olarak ciddi bir çaba içindeyiz. Mevzuatla ilgili çalışmalarımız var, uygulamada yaşanan aksaklıklar üzerinde sürekli iletişim halinde olmaya ve karşılaşılan sorunları birlikte çözmeye gayret ediyoruz. İnşallah bu toplantının da tanık koruma ile ilgili iş ve işlemlerin daha etkili halde yerine getirilmesinde, adli birimlerle koordinasyonumuzu arttırmada, mevcut veya olası sorunların çözümünde çok faydalı olacağına inanıyorum."  diyerek konuşmasını bitirdi.

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Aktaş; “Vicdani ve hukuki sorumluluk gerektiren tanıklık müessesesi, adaletin yerini bulmasında; özellikle de organize suç ve terör örgütleri ile mücadelede çok büyük bir önem teşkil etmektedir” dedi.

Olayın aydınlatılması ve suçluların yargı önüne çıkarılması noktasında beyanlarına başvurulan tanıkların, aynı zamanda bir kamu görevi de üstlendiğini belirten Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, şunları kaydetti: “Bu müessesenin sağlıklı işlemesi için gereken tedbirleri almak, tanığın güvenliğini sağlamak, suçun soruşturma ve kovuşturma aşamalarını takip etmek, Emniyet Teşkilatımızın temel sorumlulukları arasındadır. PKK, FETÖ, DAEŞ, DHKP-C ve benzeri terör örgütleri ile mücadeleyi kararlı, etkin ve güçlü bir şekilde sürdüren teşkilatımız, tanıklık yapan kişi sayısının hızla artmasıyla birlikte, başarılı operasyonlar düzenlemekte ve önemli neticeler elde etmektedir. Tanıklıktan vazgeçirmek için örgütlerin baskı, yıldırma ve tehditlerine karşı, tanık koruma programı giderek daha önemli hale gelmiş, tanık koruma tedbirlerinin arttırılması da zaruri olmuştur” ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “Sayın Bakanımızın direktifleri doğrultusunda yapılan mevzuat güncellemeleri, teknolojik yenilikler ve içeriği zenginleştirilen eğitimlerle performansımızı daha da yükselterek, tanıkların korunmasına yönelik tedbirleri daha üst düzeyde almaya devam ediyoruz. Bu programla karşılıklı bilgi paylaşımı ve konunun tüm taraflarıyla yapılacak istişareler neticesinde, kararların uygulanmasında yaşanan sorunlar, adli ve idari birimlerle koordinasyon, illerin profili, risk-tehdit analizi, proje-personel ve lojistik konularında daha somut çözüm önerileri getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Teşkilatımızın tüm birimleri gibi Tanık Koruma Daire Başkanlığımız da görevlerini yüksek sorumluluk bilinciyle yerine getirerek, suç yapılanmalarına güçlü darbeler vurmaya ve milletimizin huzur ve güvenliğine katkı sunmaya devam edecektir” vurgusu yapan Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, sözlerine son verirken: “Tanık Koruma Programını daha etkin hale getirmeye vesile olacak, personelimizin bilgi ve tecrübesini geliştirerek, daha verimli, daha uyumlu çalışmasını sağlayacak toplantımızın, hayırlı olması temennisiyle, hepinize saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.​
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu haber 1989 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum