İZMİR'DE KARAYOLU GÜVENLİĞİ VE TRAFİK HAFTASI BAŞLADI

Her yıl mayıs ayının ilk Cumartesi günü Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve bunu takip eden haftanın da KarayoluTrafik Haftası olması nedeniyle, 06.05.2019 tarihinde Kültür parkta bulunan İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası açılış töreni yapıldı.

İZMİR'DE KARAYOLU GÜVENLİĞİ VE TRAFİK HAFTASI BAŞLADI

Her yıl mayıs ayının ilk Cumartesi günü Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve bunu takip eden haftanın da KarayoluTrafik Haftası olması nedeniyle, 06.05.2019 tarihinde Kültür parkta bulunan İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası açılış töreni yapıldı.

İZMİR'DE KARAYOLU GÜVENLİĞİ VE TRAFİK HAFTASI BAŞLADI
Editor: Mehmet Altunova
09 Mayıs 2019 - 05:04

İzmir Emniyet Müdürlüğü

İzmir Emniyet Müdürlüğü


Törene İzmir Vali Yardımcısı Sn. Aydın MEMÜK, İl Emniyet Müdürümüz Sn. Hüseyin AŞKIN, İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Sn. Selim BUHUR, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sn. Buğra GÖKÇE, Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sn. Celil ANIK ve Yönetim Kurulu üyeleri,  İl Emniyet Müdür Yardımcılarımız, ,Şube Müdürlerimiz ile personelimizin yanı sıra öğretmenlerimiz, her yaştan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 "Trafik polisinin 24 saati", "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" konularını içeren kısa film gösterimlerinin ardından özel bir okulun öğrencileri trafik andını okudular. Trafik andı sonrası İzmir Emniyet Müdürümüz Sn. Hüseyin AŞKIN konuşmasında, İçişleri Bakanlığının 2019 yılını yaya öncelikli trafik yılı ilan ettiğini ve ‘Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın’ sloganıyla tüm Türkiye’de etkinlikler düzenlediğini hatırlatarak, "Biz aslında İzmir’de, 2018 yılında yaya öncelikli trafik anlayışını hayata geçirmiştik. Nitekim, çalışmalarımız sonucunda 2017 yılına göre yayaların karıştığı trafik kazalarında %35, yaya ölümlerinde de %38 oranında azalma oldu. Trafik kazalarında hem yayaların hem de araç içindeki kişilerin can güvenliği bizim önceliğimizdir." diye konuştu.
Vatandaşların okullarına, evlerine, işlerine ve gitmek istedikleri her yere en kısa sürede ve en güvenli şekilde gitmelerinin de önemli olduğunu, ancak en önemli şeyin can güvenliği olduğunu belirterek, "Dünyada geçen yıl 1 milyon 350 bin kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Ülkemizde de bu sayı her geçen gün azalmakla birlikte hala çok büyük rakamlarda. Biz geçen yıl aldığımız tedbirlerle ölümlü trafik kazalarının oluşumunda %21, trafik kazalarında ölenlerin sayısında da %10 oranında bir azalma oldu" dedi.
Trafiğin bir kültür ve bilinç meselesi olduğunu dikkat çeken İl Emniyet Müdürümüz Sn. Hüseyin AŞKIN, "Biz, bizden sonraki nesillere trafik kültürünü iyi yerleştirmek zorundayız. Bizim neslimize maalesef bu istenen düzeyde yerleşmedi. Bu sayede biz dünyanın birçok ülkesinden daha fazla trafik kazalarına maruz kaldık.
Bugün İzmir’de yaklaşık 1 milyon 400 bin trafiğe kayıtlı araç var. Bu, şu anlama geliyor; neredeyse her üç İzmirliden birinin aracı var. Bu, oldukça büyük bir rakamdır. Yollarımızın ve altyapımızın yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz ve trafik sorununu çözmek için de tek yöntem denetlemedir. Biz İzmir’de her akşam alkollü araç kullanma denetlemesi yapıyoruz ve her geçen gün İzmir’de alkollü araç kullanımının azaldığını görüyoruz.
İzmir Emniyet Müdürlüğü olarak bütün Türkiye’nin çok çok üzerinde trafik denetlemesi yaptıklarını belirten AŞKIN, "Geçen yıl İzmir’de, neredeyse Türkiye'nin iki katı denetleme yaptık. Ama sevindirici olan taraf şu ki denetlemeler sonucunda uyguladığımız ceza miktarlarında azalma var. Hem denetim fazla hem de ceza azalıyor. İzmirlilere teşekkür ediyorum, çünkü hem daha fazla denetleniyorlar hem de daha az ceza uyguluyoruz. Bizim polis olarak hiçbir zaman insanlara para cezası kesmek gibi bir niyetimiz yok. Bizim düşüncemiz sadece trafiği çok sıkı kontrol ederek, trafik ihlallerini azaltmak ve kazaların olumsuz sonuçlarıyla karşılaşmamak" dedi.
Emniyet kemeri kullanmanın yüzde 65 oranında hayat kurtardığını belirten Sn. Hüseyin AŞKIN, İzmir’de, "Hayatının 28 yılını engelli bir babayla yaşamış biri olarak, engelli yaşamanın ve ona bakmanın çok zor olduğunu söyleyebilirim. Emniyet kemerinin takılı olması, insanları %85 oranında engelli kalmaktan koruyor. Bunun için ilk işimiz emniyet kemerlerimizi takmak olmalıdır" diye konuştu.
İzmir Emniyet Müdürü Sn. Hüseyin AŞKIN ’ın ardından kürsüye çıkan ve konuşma yapan İzmir Vali Yardımcısı Sn. Aydın MEMÜK, Karayolları Genel Müdürlüğünün de trafik konusunda yaptığı önemli çalışmaların da kaza oranlarının azalmasında etkili olduğunu söyleyerek herkesin ramazan ayını tebrik etti.
Konuşmaların ardından, işindeki gayret ve genel özellikleri itibariyle yılın Trafik Polisi seçilen Sn. Erdal AYTEKİN ’e başarını belgesini İl Emniyet Müdürümüz Sn. Hüseyin AŞKIN, yılın Jandarma Trafik Görevlisi seçilen Jandarma Kıdemli Astsubay Sn. Güner ÖZŞAHİN’e de Jandarma Albay Sn. Selim BUHUR verdi. Bağlı oldukları odalarca görevlerinde başarılı bulunan servis, kamyon ve taksi şoförleri de başarı belgelerini İzmir Vali Yardımcısı Sn. Aydın MEMÜK ’ün elinden aldı.
İlkokullar ve Ortaokullar arasında düzenlenen Trafik konulu resim yarışmasında  ilk üçe giren öğrencilerimize teşekkür belgelerini Şehit Trafik Polisi Fethi SEKİN’in eşi Sn. Rabia SEKİN ve Şehit Trafik Polisi Sabri EMİR’in eşi Sn. Özlem EMİR verdi.
İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, öğrencilerle birlikte trafik konulu sergilerin gezilmesinin ardından sona erdi.
İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte polis ve Jandarmanın trafik birimlerince açılan stantlarda katılımcılara trafik kazaları ve kurallarına ilişkin bazı bilgiler verildi.
Öğrenci ve vatandaşlara simülatör araç ile uygulamalı olarak emniyet kemerinin önemi anlatıldı.
 

polishaberleri.org

Bu haber 736 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum