Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu kişilerin ABD, Almanya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Karadağ, Polonya, Kosova ve Gürcistan gibi ülkelerde yakalandığını ve Türkiye'ye getirildiğini belirtti.
Adalet Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Europol Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlara, İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Asayiş ve Siber Suçlarla Mücadele birimleri ile Artvin İl Emniyet Müdürlüğü de destek verdi.
Yakalanarak Türkiye’ye iade edilen kişilerin baş harfleri şu şekilde açıklandı:
S.B., M.İ., E.K., R.Ş., Ş.Ç., E.C.Ç., E.Ö., A.A., M.K., R.B., M.B. ve A.Y.
Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun; terör örgütü ve organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz. Türk Polisinden kaçamayacaklar.”
Yerlikaya, operasyonda görev alan tüm kurumlara ve Adalet Bakanlığı'na teşekkür ederek Interpol Europol Daire Başkanlığı’nı tebrik etti.
YORUMLAR