Menteşe'de Şehidin Adına Sergi Düzenlendi

Kahraman Şehidimiz Polis Memuru Cavit Talay 'ın anısına kilden heykeller sergisi açıldı.

Menteşe'de Şehidin Adına Sergi Düzenlendi

Kahraman Şehidimiz Polis Memuru Cavit Talay 'ın anısına kilden heykeller sergisi açıldı.

Menteşe'de Şehidin Adına Sergi Düzenlendi
Editor: Mehmet Altunova
19 Şubat 2020 - 23:09

Haber / Erdal özçelik


Menteşe Kaymakamlığı yeni binasında Menteşe  Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Kile Hayat Verdik temalı kilden yaptıkları doğal kilden yapılan figüratif heykel çalışmalarından  oluşan sergi açıldı.
Menteşe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü koordinesinde Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve 32. Bölge Muğla Eczacılar Odası ile ortaklaşa düzenlenen  sergide 20 farklı eser sergilendi.
19.02.2020 Günü saat:13.00 Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve Şehit Polis Memurunun eşi Meral Talay tarafından serginin  açılışı yapıldı.
Açılışa ayrıca İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Gürcan Özdilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Alsan ve dernek üyeleri katıldılar.
Serginin açılışında konuşma yapan Kaymakam Yıldız; Şehit Polis Memuru Cavit Talay 'ın 14.09.2000 günü Aydın İli Didim İlçesinde deniz polisi olarak görevli iken, kullanmakta olduğu deniz motorunun direksiyon miline bağlı spiral telinin kopması neticesinde, deniz motorunun kontrolden çıkmasından dolayı meydana gelen kazada şehit olduğunu belirtti.
Kaymakam Yıldız tüm şehitlerimiz rahmenle andıklarını, kederli ailelerine de başsağlığı dilediklerini söyleyerek, serginin düzenlenmeinde emeği geçenlere teşşekkür etti.
Kaymakam Yıldız sergilenen eserlerin son derece profesyonel eserler olduğunu gördüğünü de söyleyerek eser sahibi öğrencileri de kutladı.
Sergi sonrasında Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri için özel olarak hazırlanan kokteyl programına katılındı.
 
 
 
 

Bu haber 1079 defa okunmuştur.