Özel Çocuklardan Vali Baruş'a Ziyaret

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Polis Yakını Özel Çocuklar aileleri birlikte Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret ettiler.

Özel Çocuklardan Vali Baruş'a Ziyaret

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Polis Yakını Özel Çocuklar aileleri birlikte Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret ettiler.

Özel Çocuklardan Vali Baruş'a Ziyaret
Editor: Mehmet Altunova
03 Aralık 2021 - 19:34 - Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 23:54

Hüsne YAŞAR / Malatya Bölge Temsilcisi


Malatya İl Emniyet Müdürlüğünün başlatmış olduğu proje ile özel çocukların sosyal adaptasyonunun sağlanması amacıyla Dünya Engelliler Gününde il protokolü ziyaret edildi. İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Vali Aydın Baruş makamında ziyaret edilerek özel çocukların sosyalleşmelerinin sağlanması amaçlanmıştır.

Özel çocukları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Baruş, çocuklar ile tek tek ilgilenerek ailelerinden bilgiler aldı.

Allah çocuklarımıza sağlık versin. Geleceklerini aydınlık etsin. Biz toplum olarak bir bütünüz. Bütün çocuklarımız bizim canımız. Engellilerimiz ile birlikte mutlu olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Onların önündeki sıkıntı ve problemleri kaldırmak için çalışmalıyız. Kamu idareleri başta olmak üzere yerel yönetimlerimiz de sorunların çözümü için çaba göstermeli. Çocuklarımız devletimizin sağlamış olduğu eğitim imkanlarından ne kadar çok istifade ederse gelişimleri o kadar iyi oluyor. Gelecekte de kendi ayakları üzerinde durarak hayatını idame ettirebiliyor. Devletimizin sağlamış olduğu iş olanaklarından da istifade edebiliyor. Bugün Malatya’da iş hayatında yaklaşık 2000’e yakın engelli kardeşimiz var. Bu kardeşlerimizin çalışıyor, meslek sahibi olmaları bizi sevindiriyor. Aileler olarak bizim temel amacımız gelecek adına çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlamak olmalı. Aileler olarak bizim içe kapanık olmamamız lazım. Çocuklarımızı sosyal hayata entegre etmek için mümkün olduğunca çaba sarf etmemiz lazım. Böylece çocuklarımız neşeli olsunlar, diğer insanlarla diyalog kurmaya yatkın olsunlar ve eğitim hayatı bitiminde iş sahibi olabilmek için kendilerine güvensinler. Bunu da başarabilirsiniz. Toplum içinde örneklerini gördüğümüz aileler var. Allah bu engelleri aşmada onlara dirayet versin, ailelerimize de güç versin.

Bu projede emeği geçen tüm herkesi tebrik ediyorum. Polisimiz sadece toplumun güvenliğini sağlamıyor aynı zamanda toplumun dertleri ile dertleniyor. Salgın ve diğer sıkıntılı zamanlarda da şahit oluyoruz. Toplumun sıkıntılı ve problemli alanlarına neşter vuruyorlar. Burada çalışan arkadaşlarımız hem görevini yerine getirmenin hem de insanlara yardım etmenin huzur ve mutluluğuna varıyor. Tekrar emeği geçen herkesi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum.

Özel çocuklardan Mehmet Eray Özer, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in yazmış olduğu Türkiyem adlı şiiri okudu. Vali Baruş’un çocuklara çeşitli hediyeler vermesinin ardından ziyaret sona erdi.

Bu haber 1111 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum