Özel Harekatçılar Barış Pınarı Harekatı'nda Görev Yapmak Üzere Uğurlandı

Antalya Emniyet Müdürlüğünde Görev Yapan Özel Harekatçılar Barış Pınarı Harekatı'nda Görev Yapmak Üzere Uğurlandı

Özel Harekatçılar Barış Pınarı Harekatı'nda Görev Yapmak Üzere Uğurlandı

Antalya Emniyet Müdürlüğünde Görev Yapan Özel Harekatçılar Barış Pınarı Harekatı'nda Görev Yapmak Üzere Uğurlandı

Özel Harekatçılar Barış Pınarı Harekatı'nda Görev Yapmak Üzere Uğurlandı
Editor: Mehmet Altunova
19 Ocak 2020 - 20:44 - Güncelleme: 19 Ocak 2020 - 20:48

Antalya Emniyet Müdürlüğü


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye’nin Kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nda görev alacak olan Antalya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yapan Özel Harekatçılar, 19 Ocak günü saat 16.00’da  Antalya Valimiz Sayın Münir KARALOĞLU ile İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Murat ULUCAN başta olmak üzere ilimizin diğer protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, teşkilat mensuplarımız, göreve giden personelimizin aileleri, basın mensupları ile vatandaşlarımızın yoğun olarak katıldığı bir merasimle dualar eşliğinde Afrin'e uğurlandılar.
İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Murat ULUCAN uğurlama programında yaptığı konuşmada; “Türk Milleti hiçbir dönemde esaret altında yaşamadığı gibi, yaşadığı bölgede barışın ve huzurun teminatı olmuş, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde mazlum milletlerin ilham kaynağı olmuştur. Bu millet sahip olduğu yüce değerlerine her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan yeminli ve inançlı bir millettir. Biz millet olarak, iç barışımızı, bütünlüğümüzü bozmaya, birlik ve beraberliğimizi zaafa uğratmaya çalışan, kardeşliğimize kasteden, bölücü, yıkıcı her türlü tehdit ve her türlü yapıya karşı kararlı bir şekilde gereken cevabı verdik, her zaman vermeye de devam edeceğiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Hendek operasyonlarında, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarında adım adım bu toprakları hainlerden temizleyen kahraman evlatlarımızı, yine bir destan yazmak, Aziz milletimizin geleceğini, istikbalini korumak, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır güvenliğini sağlamak gibi kutsal bir görevi yerine getirmeleri ve Barış Pınarı Harekâtına katılan Şanlı Ordumuzun kahraman askerlerine destek olmaları için (59) Özel Harekat personelimizi uğurluyoruz, bizler cepheye gidenleri düğüne gider gibi uğurlayıp karşılayan bir milletin evlatlarıyız.” diyerek uğurlama merasimine gelen tüm protokol üyelerine ve vatandaşlarımıza Emniyet Teşkilatı adına teşekkürlerini bildirmişlerdir.
Antalya Valimiz Sayın Münir KARALOĞLU yaptığı konuşmada; "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bin yıldır bu toprakları yurt tutmak için büyük mücadeleler verildi. Şehitlerimiz, Gazilerimiz oldu bu yurdu aziz şehitlerimizin kanları ile mübarek kıldık. Önce Türkiye'nin güneyinde bir terör koridoru oluşturulmak istendi. Türkiye'yi dostlarından koparmak için büyük bir terör planı yapıldı. Türkiye, Fırat Kalkanı dedi, Zeytin Dalı dedi, en son Barış Pınarı diyerek onların oluşturmaya çalıştığı terör koridorunu bir barış koridoruna çevirdi. Öncelikle kendi güvenliğimiz için, sonra kardeşlerimizin güvenliği için bunları yaptık. Emniyet güçlerimiz ve ordumuzla onların terör koridorunu başlarına geçirdik. Orada mücadele hala devam ediyor. Göndereceğimiz arkadaşlarımız o bölgede huzurun ve güvenliğin sağlanmasında çok önemli görevler üstlenecekler ve gene sağ salim çocuklarına, ailelerine dönecekler bizim duamız, bizim temennimiz budur” diyerek sözlerini tamamlamış ve ardından Özel Harekat peronellerine Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim takdim etmişlerdir.

Özel Harekatçılarımız saat 17.00’de kurban kesiminin ardından, vatandaşlarımız ve aileleri ile vedalaşarak, dualar eşliğinde ilimizden uğurlanmışlardır.


Bu haber 2904 defa okunmuştur.