Özel Tarsus Hastanesi Yaralı Depremzedelere Kucak Açtı

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin'e sevk edilen yaralılar için Özel Tarsus Hastanesi'nde özverili bir çalışma yürütülüyor.

Özel Tarsus Hastanesi Yaralı Depremzedelere Kucak Açtı

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin'e sevk edilen yaralılar için Özel Tarsus Hastanesi'nde özverili bir çalışma yürütülüyor.

Özel Tarsus Hastanesi Yaralı Depremzedelere Kucak Açtı
Editor: Mehmet Altunova
24 Şubat 2023 - 23:52

Mersin'de bulunan Özel Tarsus Hastanesi depremin ilk anından itibaren hastane afet planını devreye alarak, depremzedelere ücretsiz sağlık hizmeti veriyor.  Depremde göçükten çıkmış, aile bireylerini kaybetmiş, yaralı bir şekilde hastaneye sevk edilmiş veya kendi imkanlarıyla hastaneye ulaşmış kişilere kapılarını açarak hizmet veriyor.

Depremzedeler için özverili bir çalışma yürüttüklerini belirten Özel Tarsus Hastanesi Başhekimi Çağla SAYAR, ''Bölgelerden yaralılar sevk edilmeye devam ediyor, bazı yaralıların tedavileri sürerken tedavileri tamamlananlar ise sağlıklı bir şekilde taburcu ediliyor.'' 

Başhekim SAYAR, hastanelerinde yetişkin, gebe ve çocuk hasta gruplarının bulunduğunu, her biri için ayrı servis ve yoğun bakım organizasyonu yapıldığını, ihtiyaç halinde de servis ve yoğun bakımların kapasitesini artıracak planları yaptıklarını, hastanelerdeki tüm sağlık personelinin özveriyle çalıştığını aktardı.

Hastane İdari Müdürü Muhammed Sıddık DURİ, ''Ağırlıklı Hatay ve Kahramanmaraş'tan gelen deprem mağduru vatandaşları tek tek gezerek sıkıntılarını ve taleplerini dinleyip kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Bazı yaralıların serviste, bazılarının da yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirten İdari Müdür DURİ, "Kendi hastanemizden yola çıkarak hastalarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Pijamasından terliğine, diş fırçasına, macununa kadar aklınıza gelebilecek bütün kıyafet ve hijyen malzemeleri dair hepsi karşılanıyor. Hastalarımızın kısa süre içerisinde bir şekilde bütün dertleri çözülüyor, ihtiyaçları karşılanıyor. İşin adli tarafını da -kimlik tespiti gibi- yürüten polis ekip arkadaşlarımız var. Allah'a şükür şu ana kadar tıkandığımız ve yapamıyoruz dediğimiz bir konu yok."
​​​​​​​
Polis Haberleri Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ALTUNOVA; hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğini sabretmekten başka yapılacak bir şeyolmadığını belirterek, "Allah bayrağımızı yere düşürmesin. Devletimizi her zaman ayakta tutsun" diye konuştu.

Başkan ALTUNOVA, "Depremin 2'inci günü akşam itibari ile yaralılarımızı Özel Tarsus Hastanesi'ne getirdik. Kapıda çok güzel karşılandık, yaralılarımızın kolları, beli, bacakları, her tarafı kesik, parmaklar gitmiş bir şekilde ve kan içindeydi. Ölenlerimizi toprağa vermek için yaralılarımızı bırakıp tekrar Hatay'a yola çıkıcaktım, o acı ile bir şey hissetmiyordum artık. Özel Tarsus Hastanesi'nde 17 gün tedavimiz sürdü. Hastane personelimiz ve yöneticilerimiz bize çok iyi davrandı, herşeyimize yetişti, hiç bir ihtiyacımız yoktu. O kadar samimi ve yardım sever personel ile karşılaştık ki, bir çok yeni arkadaş edindik. 17 günün sonunda bugün ailemiz taburcu oldu, çok şükür 2 aylık bebeğimizden yetişkinine hepsinin sağlık durumları iyi. Doktorundan hemşiresine, temizlik personelinden, güvenliğine kadar Allah hepsinden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Bu haber 25274 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum