Isparta Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde trafikte kazaların önlenmesi ve yaya bilincinin arttırılması kapsamında, ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın' projesi çerçevesinde denetim gerçekleştirdi.
Kent merkezindeki en yoğun cadde olan Mimar Sinan Caddesi üzerinde konuşlanan ekipler, sivil ihbarlı yaya denetim uygulaması yaptı.Isparta Belediyesi yanındaki yaya geçidinde yayalara yol vermesi gereken sürücülerden ihlal yapanlar, Karbuz Çeşmesi uygulama noktasında durdurularak ceza tatbik edildi.
Kentte 1 saat yapılan uygulamada, yaya önceliği konusunda kural ihlali yaptığı tespit edilerek, kameralarca kaydedilen 13 sürücüye 488'er liradan toplam 6 bin 344 lira, yaya ihlali yapan bir sürücüye muayenesini yaptırmamaktan 235 lira, uygulamada modifiye olduğu gözlenen bir aracın sürücüsüne de bin 237 lira olmak kaydıyla toplam 14 sürücüye 7 bin 816 lira ceza yazıldı.
Kaynak: IHA



YORUMLAR