TANER AKKUŞ:”RESMİ NİKAH’TA YEMİN EDİLMELİ” DEDİ

İstatistiksel verilere göre son yıllardaki boşanma vakalarının ciddi bir seviyeye gelmesinin ardından, Resmi Nikâh esnasında yemin edilmesi önerisi getirildi.

TANER AKKUŞ:”RESMİ NİKAH’TA YEMİN EDİLMELİ” DEDİ

İstatistiksel verilere göre son yıllardaki boşanma vakalarının ciddi bir seviyeye gelmesinin ardından, Resmi Nikâh esnasında yemin edilmesi önerisi getirildi.

TANER AKKUŞ:”RESMİ NİKAH’TA YEMİN EDİLMELİ” DEDİ
Editor: Mehmet Altunova
23 Ağustos 2019 - 22:05

Taner AKKUŞ/Analiz Uzmanı


Siyasi Danışman Taner Akkuş, “Evlilik için Belediye’ye başvuruda bulunan çiftlerin Resmî Nikâhları kıyılma esnasında inançsal tüm değerleri adına yemin edilerek katılımcı yakınları şahitliğinde birbirlerine söz verilmeli.” dedi.
 
Türkiye’nin önde gelen Ailelerine danışmanlık veren Akkuş, “Boşanma öncesi arabuluculuk, evlilik öncesi eğitim, beyin resetleme, nefesten kimlik tespiti, sinir ile öfke ayrımı ve ahde vefa platformu“ gibi önemli projelerede imza attı.
 
-MECLİSTEKİ GİBİ YEMİN EDİLMELİ
 
Nikâh Memurunun ”İyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta bir ömür birlikte olmaya var mısınız?” sorusuna; ‘EVET’ demenin yanında birde yemin edilerek mutlaka söz de verilmeli diyen Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü: ”Türkiye Büyük Millet Meclisindeki Milletvekili Yemini, hatta Türk Silahlı Kuvvetlerinde askerlik yapacak kişinin Askeri Yemin törenindeki yemin etmesi gibi evlenecek çiftler de yemin etmeli.” dedi.
 
-BİR YUVAYI KURTARMAK, DÜNYAYI KURTARMAKTAN DAHA DEĞERLİ
 
18 yıllık mutlu evliliğini halen sürdüren Akkuş, "Her ayrılık söz konusu olduğunda Nikâh merasiminde bulunarak evliliğe şahit olan yakınlar ve akrabalar da, yapılan yemini hatırlatarak çiftleri ikna ile bu yanlış kararlarından döndürebilir. Toplumumuzdaki evliliklerin ayrılık ile son bulmasının neredeyse tamamı iletişimsizlik ile maneviyatsızlık!.. Bu bağlamda yapılan yemin de, boşanma vakalarını durduracak önemli bir gerekçe olabilir." Bir yuvayı dağılmaktan kurtarmak, Dünyayı kurtarmaktan bile çok değerli vurgusunu yaptı.
 
-İŞTE O’ ÖRNEK YEMİN METNİ
 
Akkuş, örnek bir yemin metni ile konuyu somutlaştırarak sözlerini şöyle tamamladı: ”Eşimin anne, baba ve tüm yakınlarına saygıda ve hürmette asla kusur etmeyeceğime, anne ve babasını kendi anne ve babam ile aynı değerde göreceğime, hastalıkta yanlarında olacağıma, namusumu ve iffetimi koruyacağıma, asla eşimi aldatmayacağıma, olacak çocuklarımızı sağlıktan eğitime her türlü yükümlülüklerini yerine getireceğime, aile içindeki sürdürülebilir anlamdaki tarafıma ait olan tüm sorumlulukları taşıyacağıma namusum ve şerefim adına yemin ederim.”
...
 

Bu haber 784 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum