Türk Polis Teşkilatımız 174’üncü Kuruluş Yıl Dönümünde Atamızın Huzurunda

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174’üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu başkanlığındaki heyet Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirdi.

Türk Polis Teşkilatımız 174’üncü Kuruluş Yıl Dönümünde Atamızın Huzurunda

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174’üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu başkanlığındaki heyet Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirdi.

Türk Polis Teşkilatımız 174’üncü Kuruluş Yıl Dönümünde Atamızın Huzurunda
Editor: Mehmet Altunova
10 Nisan 2019 - 16:46

Emniyet Genel Müdürlüğü


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Polis Akademisi Başkanı, Ankara Emniyet Müdürü, Daire Başkanları, Emekli Emniyet Müdürleri, Öğretim Üyeleri ve her rütbede teşkilat mensubu eşlik etti.
Heyetin Aslanlı Yol’da yürüyüşüyle başlayan tören, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mozoleye çelenk koyması ve saygı duruşuyla devam etti. Ardından beraberindeki heyet ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Misak-ı Milli Kulesine geçerek Anıtkabir Özel Defterine şunları kaydetti:
“Aziz Atatürk;
Fedakârlık, adanmışlık ve millete hizmet aşkının vücut bulmuş hali olan Türk Polis Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıldönümü münasebetiyle huzurlarınızda bulunuyoruz.
Vatandaşın canını, malını, namusunu, ülkenin huzur ve asayişini temin etmek için yüksek bir duyguyla çalışan Türk Polisi, köklü geçmişinden getirdiği birikimi 21.yüzyılın ihtiyaçlarına da başarıyla uyarlamıştır. Özellikle son yıllarda elde ettiği yüksek teknik ve beşeri kabiliyetlerle, suç sahasının giderek genişlediği günümüzde dünya standartlarında hizmet üreten bir yapıya kavuşmuştur.
Bulunduğumuz coğrafyanın da bir getirisi olarak suç ve suçluyla mücadelesi sadece ülkemiz sınırları içinde değil, uluslararası alanda da tesir gösteren Türk Polisi; küresel ölçekte terör, uyuşturucu, kaçakçılık ve göçmen kaçakçılığı gibi suçlarla; ulusal düzeyde de asayiş, trafik güvenliği, siber suçlar, organize suç çeteleriyle mücadele gibi başlıkların tamamında, özellikle son yıllarda başarı grafiğini sürekli yukarıya taşımaktadır.
Şurası bir gerçektir ki; tüm kolluk birimlerimizde olduğu gibi Türk Polisi de devletimizin gücü ve kapasitesinin yanı sıra suç ve suçluyla mücadelesinde asıl gücünü milletin duasından, vicdanından ve manevi değerlerinden almaktadır. İki asıra yaklaşan mazisindeki gururun ve başarının, yıldızındaki ışıltının kaynağı da işte budur.
Bu vesileyle Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174. yıl dönümünü kutluyor, başta zat-ı aliniz olmak üzere, bu teşkilata emeği geçen bütün geçmiş büyüklerimizi, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıralarınız önünde saygıyla eğiliyorum.”
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ise Anıtkabir Özel Defterine şunları kaydetti:
“Aziz Atatürk,
Mensubu olmaktan gurur duyduğum, mazisi şan, şeref ve kahramanlık destanlarıyla dolu Türk Polis Teşkilatı’nın 174’üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle mesai arkadaşlarımla birlikte manevi huzurunuzda olmaktan büyük onur duyuyoruz.
Ülkemizin her köşesinde büyük bir vatanseverlik ruhuyla huzur ve sükunu tesis etmek ve milletimizin can ve mal emniyetini sağlamak için kendi canını veren ecdadımız gibi; bugün de gücünü yasalardan, desteğini de daima hizmetinde olduğu aziz Türk Milletinden alan Emniyet Teşkilatımız, aynı vatanseverlik ruhu, vazife aşkı ve inancıyla emanet aldığı bu kutsal hizmet bayrağını, gerektiğinde terinin ve kanının son damlasına kadar akıtmak pahasına daha yukarılara yükseltmek azim ve kararlılığındadır.
Türk Polis Teşkilatı; demokrasimize ve “en büyük eserimdir” dediğiniz Cumhuriyetimize uzanan tüm hain elleri yasal yetki ve sorumlulukları çerçevesinde her zaman kırmasını bilmiş, ülkemizin tarih sahnesinden silinmesini hedefleyen 15 Temmuz hain darbe girişimini de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğündeki büyük Türk milleti ile birlikte bir “Direniş ve Diriliş Destanı” yazarak bertaraf etmede 63 şehit ve 283 gazisiyle birlikte çok önemli bir rol oynamıştır.
Emniyet Teşkilatı, milletimizin birlik ve beraberliğinden aldığı güç ve cesaretle gösterdiğin hedefler doğrultusunda çalışmalarını ve ilkelerinin ışığında medeniyet yürüyüşünü “barış, huzur ve emniyet içinde bir Türkiye” idealiyle sürdürmeye devam etmektedir. Ülkemizin istiklal ve istikbaline göz dikenlere ve milletimizin aydınlık yarınlarına kast edenlere karşı, bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de amansız mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir.
Aziz hatıralarını daima saygıyla anıyor, huzurunuzda tazimle eğiliyoruz.
Ruhunuz şad olsun.”


polishaberleri.org

Bu haber 1133 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum