Vali Pehlivan: "Bir Şehit Verdik, Binlerce Gencimiz Kenetlendi"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Şehit ve Gazi aileleriyle bir araya geldi.

Vali Pehlivan: "Bir Şehit Verdik, Binlerce Gencimiz Kenetlendi"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Şehit ve Gazi aileleriyle bir araya geldi.

Vali Pehlivan:
Editor: Mehmet Altunova
05 Ocak 2023 - 11:55

Ümit TEKİN / Mersin Bölge Temsilcisi


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Şehit ve Gazi aileleriyle bir araya geldi. Şetlerin ve gazilerin vatan ve bayrak sevgisiyle hareket ettiğini vurgulayan Pehlivan, "Milletimizin o kahraman evlatları bir öldüler ama memleketimiz bin var oldular. Bir şehit verdik, arkasından binlerce gencimiz ayağa kalktı, kenetlendi. Onların yolunda yürümeye devam ettiler" dedi. Mersinliler ile birlikte omuz omuza yürüyüş yaparak kurtuluş coşkusu yaşadıklarını dile getiren Pehlivan, "Yüz yılı aşkın süre önce verilen mücadelelerin en zorlularından biri de Mersin ili ve çevresinde verilmiştir. O günlerde Toroslar'ın eteğinde Kuvay-ı Milliye birlikleri olarak milletimiz bir araya gelmiş. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün birinci ziyaretindeki, 'Buradaki birlikleri güçlendirelim' talimatıyla ve daha sonra Sivas'ta gerçekleştirmiş olduğu kongre sonrasında, bütün bu birliklerin Rumeli ve Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri çatısı altında mücadele etmesi, öngörüsü ve talimatıyla biraz daha organize bir şekilde hareket etmesiyle zorlu mücadeleler verilmiş, sayısız çatışmalar yapılmış, bu çatışmalar sonunda pek çok şehidimiz, gazimiz olmuş, ama kazanan tarih boyunca olduğu gibi Türk milleti olmuş, milletimiz olmuş, devletimiz olmuş. Arkasından Cumhuriyetin ilanı ve yepyeni bir sayfanın açılmasıyla ülkemiz devleti ve milletiyle bir bütün olarak yoluna emin adımlarla ilerlemiş" ifadelerini kullandı. 2023 yılının aynı zamanda Cumhuriyetin 100. yılı olduğuna da dikkat çeken Pehlivan, "Gelecek yüzyıllara da başarıyla, güçlü bir şekilde ve toplum olarak, millet olarak, devlet olarak hep birlikte emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu duygularla tekrar bu günümüzün hayırlara, iyiliklere vesile olmasını temenni ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı, aziz şehitlerimizi ebediyete irtihal eden gazilerimizi minnetle, rahmetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize şükran duygularımı ifade ediyorum. Mersinli saygıdeğer hemşerilerimizin 3 Ocak Kurtuluş gününü en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in de konuştuğu programda, Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.  

Bu haber 9562 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum