Yatağan Polisinden Huzur ve Güven Uygulaması

Yatağan İlçesinde polis ekipleri tarafından Huzur ve Güven Uygulaması gerçekleştirildi.

Yatağan Polisinden Huzur ve Güven Uygulaması

Yatağan İlçesinde polis ekipleri tarafından Huzur ve Güven Uygulaması gerçekleştirildi.

Yatağan Polisinden Huzur ve Güven Uygulaması
Editor: Mehmet Altunova
30 Temmuz 2020 - 00:27

Haber / Erdal özçelik


Ülkemiz genelinde genel asayişin ve kamu düzeninin devamının sağlanması amacıyla; Kurban Bayramı sürecinin huzur ve güven ortamında geçmesi için her zaman ve her yerde güvenlik güçlerimizin varlığının vatandaşlarımıza hissettirilerek alanda görünür olunması, suç işleme amacındakilerin caydırılması amacıyla başta Asayiş, Terör ve Narkotik suçları olmak üzere suçların önlenmesi amacıyla eş zamanlı olarak 29.07.2020 günü Türkiye Güven Huzur (2020-9) adı altında uygulama yapıldı.
Söz konusu uygulama ile sosyal izolasyona uyulup uyulmadığı, sosyal mesafeye dikkat edilip edilmediği ve maske takılıp takılmadığı da kontrol edilerek koronavirüs (Covit -19) salgını ile etkin mücadele de hedeflendi.
Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğünden 4 komiser yardımcısı ve 30 polis memuru olmak üzere toplamda 34 personelin katıldığı uygulamada 7 farklı yol ve sabit noktada 369 kişi, 25 farklı umuma açık yerde ise 253 kişi olmak üzere toplamda  622 kişinin kontrolleri yapıldı.
Bu kişilerden 1 kişinin hakkında yakalama kararı bulunduğundan dolayı yakalanarak gözaltına alındı. Yine 13 ‘ü motosiklet olmak üzere toplamda 65 aracın kontrolü yapılıp,  5 araç sürücüsüne  1260 T.L. para cezası uygulandı, 2 araç trafikten men edildi.
Huzur ve Güven Uygulamasını yakından takip eden Yatağan İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, Kaymakam Hayrettin Çiçek ‘e gelişmelerle ilgili olarak sürekli bilgi arz etti.
 

Bu haber 1576 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum