BALIKESİR POLİSİNDEN UYUŞTURUCU OPERASYONU

BALIKESİR POLİSİNDEN UYUŞTURUCU OPERASYONU

BALIKESİR POLİSİNDEN UYUŞTURUCU OPERASYONU

BALIKESİR POLİSİNDEN UYUŞTURUCU OPERASYONU

BALIKESİR POLİSİNDEN UYUŞTURUCU OPERASYONU
Editor: Mehmet Altunova
28 Mayıs 2020 - 22:12

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü


1-) Balıkesir polisi yaptığı operasyonlarda 4 uyuşturucu tacirini yakaladı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik olarak son 24 saatte yapılan 3 operasyonda toplam 4 kişi yakalandı. Polis ekiplerinin yaptığı aramalarda; 8 adet uyuşturucu hap, 19 kök hint keneviri bitkisi, 144.31 gram esrar maddesi, 1 adet hassas terazi, 2 adet uyuşturucu öğütmede kullanılan grinder, 22 adet şeffaf uyuşturucu paketi ile 2510 TL uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi. Adli mercilere sevk edilen 3 şüpheli tutuklanırken, diğer şüpheli ile ilgili soruşturma devam ediyor. Operasyonlara narkotik dedektör köpeği Eko da katıldı.
2-) Balıkesir polisi yaptığı operasyonlarda 12 uyuşturucu tacirini yakaladı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik olarak son 24 saatte yapılan 5 operasyonda toplam 12 kişi yakalandı. Polis ekiplerinin yaptığı aramalarda; 126 adet uyuşturucu hap, 20 gram skunk maddesi, 50.65 gram esrar maddesi, 2.94 gram metamfetamin maddesi ile 1 adet uyuşturucu içiminde kullanılan aparat ele geçirildi.
Adli mercilere sevk edilen 1 şüpheli tutuklanırken, diğer şüpheliler ile ilgili soruşturma devam ediyor.
3-) Balıkesir'de uyuşturucu niteliği bulunan hapları kargoyla kente sokarak ticaretini yaptıkları iddiasıyla iki kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo ile uyuşturucu ve uyarıcı niteliği bulunan ürünlerin getirileceği bilgisi üzerine bir kargo şirketinin şubesine operasyon düzenledi.
Operasyonda uyuşturucu ve uyarıcı nitelikteki 6 bin 238 adet hapın bulunduğu koliyi teslim alan A.S. adlı kişi yakalandı. Şahsın üzerinden uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 2540 TL. paraya el konuldu. Devam eden çalışmalarda konu ile bağlantılı E. F. Ö. isimli şahıs yakalandı.  Şahsın ikametinden 2 adet sentetik uyuşturucu hap, 1,01 gr metamfetamin maddesi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 1005 TL para ele geçirildi.
Zanlılar, "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak" suçlamasıyla yakalanarak adliyeye sevk edildi. 2 şahıs da tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kargoyu gönderdiği tespit edilen B.D. isimli şahıs ise, İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki ikametinde yakalandı.
Evde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız marka tabanca,  tabancaya ait 24 adet fişek ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 60000 TL paraya el konuldu. 
Gözaltına alınan B.D. adlı şahıs Balıkesir'e getirilecektir. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

Bu haber 618 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum