Çocuk Polisleri
Mehmet Ali AVCI

Mehmet Ali AVCI

Mehmet Ali AVCI / Haber Muhabiri

Çocuk Polisleri

05 Nisan 2022 - 22:20

“Çocuk Polisi” bu isim sizde neyi çağrıştırıyor?
 İsterseniz en başta başlığımızı ikiye ayırıp inceleyelim.
Çocuk;0-18 yaş arasında olan, bebeklik ve ergenlik çağları arasındaki, toplumların geleceğini garantiye alan, toplumu geleceğe taşıyan ve en önemlisi de toplumun yapı taşı olan aile kavramının en önemli üyesidir.
Polis;İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli, il ve ilçelerde halkın huzuruna, anayasal düzenine ve genel güvenliliğine dair önleyici ve koruyucu tedbir alarak görev yapan kamusal hizmet birimidir.
Bu iki kavram birleşince de ortaya Emniyet Teşkilatımız ve toplumumuz için önemli bir kavram ortaya çıkıyor. ”Çocuk Polisleri”
Çocuk Polisi; 0-18 yaş grubunda olan çocuklara yönelik hizmetlerden sorumlu alanında uzman, bu yaş grubundaki çocukların davranışları üzerinde bilgili ve deneyimli polislerin görevli olduğu Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çocuk Polisi şube müdürlüğüdür.13.04.2001 tarihinde açılmış ve göreve başlanmıştır. Çocuk polisinin görevi, ihtiyacı olan çocukları korumak ve onlara yardım etmektir. Suça sürüklenen çocukların tekrar topluma kazandırılması ve suça meyilli çocukları suça karışmalarını engellemektir. Korunmaya, yardıma muhtaç çocukları koruma altına almak, buluntu, kimliği tespit edilemeyen çocukları araştırma, Çocukları her türlü zararlı ve tehlikeli alışkanlıklardan korumak.Sokakta yaşayan, başıboş, terk edilmiş, mültecive benzeri çocukları koruma altına alma. Bunun yanı sıra, suç işlediğinden şüphe duyulan çocukların Adli-İdari tüm suç soruşturmasını yapma Çocuk polislerimizin görevlerinden birkaçıdır.
 "Polis, yardım isteyenlere, yardıma muhtaç çocuk, alil ve acizlere yardım ve muavenet eder."(Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu)
 
Kısaca özetlemek gerekirse, Çocuk Polislerimiz, çocuklarımızı cezalandırmak için değil topluma kazandırmak, çocukların işleyebilecekleri suçların önünü kesmek ve onları koruyup kollamak için varlar ve bunun için gece-gündüz görev yaparlar.
 
 
“Çocuklarımız geleceğe diktiğimiz tohumlarımızdır…”
 
Saygılarımla,2 Nisan 2022
Mehmet Ali AVCI
 

Bu yazı 1397 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum