DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK
Merve Erkut

Merve Erkut

Merve ERKUT / Evde Bakım Hemşiresi

DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK

25 Mart 2022 - 23:32

Bir söz vardır; ‘’Dünyayı değiştirmek istiyorsan önce kendinden başla!’’ diye. Ben de önce kendimden başladım. Önceden cesaret edemediğim asla yapamam dediğim şeyleri yapmaya başladım. Ben inanıyorum ki sadece istemekle dünya değişmez. Biz bu dünyanın bir parçasıyız ve biz değişirsek dünya değişir.
 
Zorba, kaba, haddini bilmez insanlar maalesef her zaman ve her yerdeler Umudunu kaybetmeyen her daim kazanır; özellikle girişimci olmanın altın kuralları arasında parlayan bir olmazsa olmaz vardır ki; ‘’Hiç çamura batmayacakmış gibi heyecanlı ol, her an kayanın altında kalacakmış gibi hazırlıklı ol ve kaya üzerine düşerse haykır. Ben geliyorum ! ‘’ Dünyayı değiştirmek istiyorsanız boğazınıza kadar çamura batmışken şarkı söyleyin. hiç kimse değişime karşı değildir yeter ki ucu kendine dokunsun.
 
Olduğun yerden başla. Bu çirkin dünyanın bir parçasısın ve kendini değiştirerek dünyayı değiştiriyorsun. Sen nesin? Bu çirkin dünyanın bir parçasısın. Niçin komşunu değiştirmeye çalışasın? O bundan hoşlanmayabilir, o bunu istemeyebilir, bununla ilgilenmeyebilir. Şayet dünyanın büyük bir değişime ihtiyacı olduğunu fark edersen kendine en yakın dünya sen olursun. Oradan başla!
 
Bir işi yaparken kim olduğunuz değil işi yapıp yapmadığınız yahut yapmak isteyip istemediğiniz önem teşkil eder. Eğer yapmak isterseniz YAPABİLİRSİNİZ! Yeter ki buna gönlünüz olsun.Dünyayı değiştirmek istiyorsanız insanları yüreklerinin büyüklüğü ile ölçün. Adil olmayan hayat akışında çuvallayabileceğinizi bilin, risk alırsanız, zorlu zamanlarda direnir, zorbaları sindirirseniz, ayağa kalkmak için pes etmezseniz dünyayı değiştirmek zor değil ve siz tüm bunları yapmakla gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakırsınız.
 
 
Gün gelir siz en iyi yaptığınız işte dahi istediğiniz kadar yol alamamış olabilirsiniz, önemli olan bunu kabul edip; kendinize yeni bir yön vermenizdir.Dünyayı değiştirmek istiyorsanız şekerli kurabiye olmaktan çıkıp yola devam edin. Başarısızlık sizi güçlendirir. Hayatın her anı başarı ya da başarısızlıklar ile doludur;
 
Bir hedefimiz var, dünyayı değiştirmek! İşte bu hedefe doğru giden yolları kendimize göre belirliyoruz ve hiç hesaplamadığımız bir engel çıkabiliyor hatta bu engel bazen başarması imkansız bir engel olarak gözükebiliyor.
 
Rüzgarın yönünü değiştiremiyorsanız yelkenleri değiştirin. Artık değişmeyecek hale geldiğinizde bitmişsinizdir.  O yüzden kendinizi değiştirirseniz dünya değişir değişim içeriden açılan bir kapıdır  bir insana neden değiştin demeyeceksiniz dönüp kendinize ben ne yaptım da bu insan değişti diye soracaksınız.  İlk önce kendinden başlar değişim. Kendimizi değiştirdiğimizde çevremizi de değiştirmiş oluruz dünyamızda değişmiş olur.
 
Saygılarımla,
Merva ERKUT  

Bu yazı 3448 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum