İNTERNET TUZAK AĞDIR EGM UYARIYOR!
Yusuf TÜRKMEN

Yusuf TÜRKMEN

Yusuf TÜRKMEN

İNTERNET TUZAK AĞDIR EGM UYARIYOR!

02 Aralık 2022 - 14:08

İnternet ağı günümüzde pek çok kişinin kullandığı ağdır.
Peki soruyorum sizlere internet ağının içini merak ettiniz mi hiç?
Hayır diyeceksiniz; peki bunları merak etmediyseniz, neden araştırmıyorsunuz.
Gelin beraber araştıralım. O zaman günümüze nerede baksak interneteyiz.
Hepimiz 7/24 saat kafamızı kaldıramıyoruz. İnternetin başında mutlaka bakarız, gerek sosyal medya platforma, gerek gündemlere olsun peki bu internetin arkasındaki katmanları merak etmediniz mi? Şöyle anlatayım: Değerli Dostlarım, internet ağının içindeki ağda bizimle bir çalışıyor ve hacker adlı kötü bilgisayar korsanları vardır. Biz yanlış sitelere girdiğimiz zaman veya bir linke tıkladık mı bizim internet ağına bağlanıyor ve orada başlıyor. Bizi tuzak yola çekip bilgilerimiz isteniyor. Mesaj olarak örnek; Yusuf Bey mail adresinize bir kod gönderdik, gelen kodu buraya yazar mısın diye geliyor ve bizlerde inanıp o gelen mesaja cevap veriyoruz ve bilgisayar korsanlarının tuzağına düşüyoruz. Orda peki sonra ne oluyor tüm bilgilerimiz artık onların elinde oluyor, sonra çaresizliğe kapanıyorsunuz ne yapacağım diyerek! Korku başlıyor o an çaresiz bir şekilde Dostlarım; Ama bunları neden araştırmıyoruz, tarayıcımızı açıp günümüz artık internetle iş görüyoruz. İnternet daima bir tuzak ağdır. Arka planda bizimle bir harekete geçer, bilgisayar sistemindeki donanımdaki ağ yazılım kaynakları ve paylaşımını sağlayan iki faktör vardır:

1- Network Sistemi
2- Yazılım

Peki bunlar nelerdir birlikte öğrenelim.Network Sistemi dediğimiz ağ bilgisayar sistemlerindeki donanım, yazılım kaynaklarının paylaşımlarını sağlayan iki veya daha fazla bilgisayar donanımının kablolu ya da kablosuz olarak bir araya geldiği sistemlere ağ sistemleri başka bir ifade ile Network Sistemi denmektedir. Peki yazılım herkes bilir kısaca; bir bilgisayar dilidir. Peki yazılım, temel bilgisayara nasıl çalışacağını söyleyen komutlar ve veriler bütünüdür.
Ve internetin güvenlini anlamak için Crohme baktımız da bu işaretigörüyorsanız; Site üzerinden gönderdiğiniz veya aldığınız bilgiler gizli kalır. Bu simgeyi görseniz bile, özel bilgileri paylaşırken her zaman dikkatli olun. Ziyaret etmek istediğiniz sitede olduğunuzdan emin olmak için adres çubuğuna bakın.
 
 Eğer bu işareti görüyorsanız Güvenli değil: Dikkatli bir şekilde ilerleyin.
Bu sitenin bağlantısının gizliliği ile ilgili ciddi bir sorun var. Birileri bu site üzerinden gönderdiğiniz veya aldığınız bilgileri görebilir. "Giriş yapma işlemi güvenli değil"
veya "Ödeme işlemi güvenli değil" mesajı gösterilebilir.
Asla internet tuzağına düşmeyin kıymetli dostlarım...



Saygılarımla,
Yusuf TÜRKMEN

Bu yazı 2323 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum