Sözünün İnsanıolmak
Adnan SAYGILI

Adnan SAYGILI

Adnan SAYGILI / 1Engelli Yaşam Youtube Kanalı Kurucusu

Sözünün İnsanıolmak

13 Haziran 2022 - 17:00

Hayatımızda birçok insana söz verip de yerine getirmeyenler olduğu kadar sözünü getirenlerde olmuştur. Maalesef söz verip de yerine getirenler çok azdır. Sözünün adamı diyebileceğimiz kişilerin sayıları azalmaktadır neden insanlar söz verip de yerine getirmiyorlar koca, koca insanlar yalan söylüyorlar. Veya neden bizler onların bizlere söz vermelerini istiyoruz. Beklentimiz, çıkarlarımız. Olmayınca kıyametleri kopartıp yalancılıkla suçluyoruz. Çünkü sistem o kadar kötü işliyor ki maalesef çoğu kimseler liyakatiyle göreve gelmiyor. Her zaman tepeden birilerinin söz vermelerini ve torpili bekliyorlar.  Ama torpille bir yere gelenler birçok bedeller ödemek zorunda kalıyorlar. 
Aslında en kötüsü insanların hak etmediği şeylere sahip olmasıdır. Kısacası  diğer adı hırsızlıktır. Hırsızlığı isteyenler diğer adıyla da ahlaksızlardır. Sanki hırsızlığıda atalarımız mı söylemiş yoksa
bizler mi söyleyip günümüze uyarlamışız  bilemiyoruz. Bunlardan bir kaçı Bal tutan parmak yalarmış. Üzümünü ye, bağını sorma.  Ne olursan Ol, İstersen Soğan Başı Ol, Rahmetli Babamın en çok önem verdiği söz verip yerine getirmekti. 5 tane çocuğuna verdiği sözü bizler unutmamıza rağmen kendisinin unutmamasıydı. Kısacası söz yalancı olmamak ve Sözünün adamı olup Güvenmektir.


Saygılarıma,
Adnan SAYGILI                         

Bu yazı 3019 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum