KADIN ÖMRÜNÜ KİME VERMELİ
İhtilal Hüsne YAŞAR

İhtilal Hüsne YAŞAR

İhtilal Hüsne YAŞAR / Malatya Bölge Temsilcisi

KADIN ÖMRÜNÜ KİME VERMELİ

06 Mart 2021 - 17:02 - Güncelleme: 06 Mart 2021 - 17:46

Kendisine mi? eşine mi? çocuklarına mı? topluma mı? 
 
Kadın… Herkese ‘’Ana’’ oluyor.
Kocasına karşı yıllarca saçını süpürge etmiş olması bir şey değiştirmiyor.
Çünkü kocanız yeri gelince ailesi için ya da, başka bir kadın için bir çırpıda sizden vazgeçebiliyor. Oysaki kadın kendisini kocasına ve çocuklarına adıyor..

Değer Vermek mi? Değer Görmek mi?
Erkek, kadınına değer verip onu araç olarak görmekten çok insan olarak görmeye başlarsa işte o zaman bir yastıkta yaş alıyorlar.. Maalesef toplumumuzdaki erkek algısı,
(hepsi için söylemiyorum) ben erkeğim benim dediğim olur düşüncesiyle devam edip gitmekte. Erkeğe yüklenen yük ile Kadına yüklenen yük hep toplumumuz tarafından belirlenmiyor mu? Elbette her zaman bu anlattıklarım gibi olmuyor eşler ve evlilikler. Çevremde örnek teşkil eden pek çok güzel aile babası ve bir yastıkta yaşlanan insanlar var. 
 
Yaşamsız Yaşamları Olan Kadınlarımız;
Öyle yaşamalarımız var ki, kadınlarımızın çoğu ona öğretildiği gibi kendisine ve ailesine laf edilmesin diye her gün bir çalışan konumunda evde sadece yemek yapıp ev işleriyle zamanını ömrünü yaşayıp gidiyor çünkü doğu bölgesinde yaşayan kadına HAYIR demeyi  öğretmediler. Kadının hanımefendiliğini kadına hep susarak belli etmesi gerektiğini öğrettiler. O’ suskunluğun arkasındaki fırtınaları boranları sormadılar kadına yalnız başına mücadele etmeyi öğrettiler ama acılara karşı… Doğuda KADIN olmak ayrı bir zordur..
 
Erkeklere Hazırlanan Toplumsal Madalya;
Maalesef bir çok ailede sen baba evinden gelinlikle gider, koca evinden de, kefenle çıkarsın diyerek kız çocuklarını yetiştiriyorlar. Benimde üç evladım var. İkisi kız biri erkek.
Üç çocuğumda benim için eşit sadece cinsiyet farklılıkları var. Burada şunu anlatmak istiyorum. Kızlarımızı okutalım ev işleri bitmedi mi? sorusu yerine, kitabını okumayı bitirdin mi? diye soralım. Çünkü aileler toplumsal madalyayı sadece erkeklere hazırlamakta.
 
Bu Sorunun Cevabını Sizlere Bırakıyorum;
Bir kadın ömrünü kime vermeli. Kendini hayatın içinde savrulan rüzgarın önüne mi koymalı. Rüzgara kalkan olacak biri yoksa eğer beraberinde kuru bir yaprak gibi oradan oraya savrulup duruyor Kadın.
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü
Yıllarca kendi kafamda profilini çizdiğim hanımefendiyle kısa zaman önce tanışma fırsatım oldu. Bir anne olarak kızlarımın da, hanımefendiyi örnek alıp ve başarı merdiveninin basamaklarını çıkmalarını istiyorum. Malumunuz kendisini çok insanın yazılarından tanıdığı sayın; Elif Satı KALAYCIOĞLU’dur. Başarısı azmi ve iş hayatındaki duruşuyla  Cumhuriyetimizin örnek kadınlarındandır. Elif Satı hanımın ve tüm emekçi kadınlarımızın
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyorum.
 
Saygılarımla,
Hüsne YAŞAR
 

Bu yazı 2734 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum